Ο Γιάννης Βρούτσης στο Star: «Σήμερα κάνουμε επανεκκίνηση της οικονομίας!»

Πρόστιμα στις καταχρηστικές συμπεριφορές των εργοδοτών

Όλες τις απαντήσεις για τα ζητήματα που έχουν προκύψει σχετικά με τις θέσεις εργασίας και τις επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Όπως είπε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR και την Κατερίνα Παναγοπούλου: «Σήμερα κάνουμε μια επανεκκίνηση της οικονομίας συνδυαστικά με την προστασία της υγείας αλλά και την προστασία των εργαζομένων με το επίδομα ειδικού σκοπού».

Βρούτσης: Αυτή είναι η νέα δέσμη μέτρων στήριξης των εργαζομένων   

Ο υπουργός μίλησε και για την απαγόρευση των απολύσεων εν μέσω της πανδημίας: «Για πρώτη φορά κυβέρνηση απαγόρευσε δια νόμου τις απολύσεις. Τον Μάιο θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους εργαζομένους προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Ο κύριος Βρούτσης αναφέρθηκε και στις απολύσεις που έγιναν μέσα στον Μάρτιο, τονίζοντας πως: «Eίχαμε 10.000 απολύσεις στον συγκεκριμένο μήνα, κάτι που ήταν απόλυτα φυσικό αυτή την περίοδο της κρίσης. Το επόμενο διάστημα ως αποτέλεσμα της ύφεσης, θα δούμε την ανεργία να ανεβαίνει, πρέπει να είμαι ειλικρινής» τόνισε.

Όμως ο ίδιος αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον, μετά το πέρας της πανδημίας: «Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξει εργαζόμενους και θέσεις εργασίας».

Βρούτσης- τηλεκατάρτιση: Δεν έχω συνεργάτη στα ΚΕΚ - Πότε δίνονται τα 600€

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στα πρόστιμα που θα επιβληθούν σε όσους έχουν καταχρηστικές συμπεριφορές σε σχέση με τις θέσεις εργασίας και τα μέτρα προστασίας.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top