Σκυλακάκης: Ύφεση από 4% έως 8% για την ελληνική οικονομία το 2020

Τι φοβίζει περισσότερο τον υφυπουργό οικονομικών

«Είναι λογικό να αισθανόμαστε όλοι μια μεγάλη ανησυχία για την επόμενη μέρα. Δίνουμε μία μάχη και για την υγεία και για την οικονομία», δήλωσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, για την επόμενη μέρα στην οικονομία, με τη σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού για τον κορωνοϊό.

Όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον Σκάι, κάποιοι κλάδοι έχουν πολύ μεγάλη μείωση του τζίρου, ενώ άλλοι πολύ μεγάλη αύξηση. Ωστόσο, τόνισε, «η κατανάλωση συνολικά έχει αντισταθμιστεί, δεν έχουμε τόσο δραματική μείωση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, όσο περιμέναμε».

Πώς θα πληρώσετε φόρους και δόσεις με έκπτωση 25%

Δάνεια με επιδότηση επιτοκίου: Πώς και ποιες επιχειρήσεις το δικαιούνται

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ύφεση στην οικονομία θα κυμανθεί από 4% έως 8%, όπως εκτιμά και η Τράπεζα της Ελλάδας. Ίσως λίγο παραπάνω, δύσκολα λιγότερο. Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε ακόμη καθώς εκκρεμεί το τι θα γίνει στον τουρισμό».

Όλα τα μέτρα ενίσχυσης για άνεργους, επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Καταργείται η έξοδος με αποστολή SMS στο 13033

Ο κ. Σκυλακάκης είπε πως ο ίδιος ανησυχεί πιο πολύ για τις πιθανές «αναζωπυρώσεις» της κρίσης του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην οικονομια.

«Το πιο σοβαρό είναι η αναζωπυρώσεις, εκεί παίζει μεγάλο ρόλο η συμπεριφορά μας. ως κοινωνικό σύνολο, με τήρηση αποστάσεων και πρωτοκόλλων με ευλάβεια», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top