Κόντρα στη Βουλή για τα voucher και τον Βρούτση

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ επιμένουν στην παραίτηση - Δήλωση Πέτσα με... νόημα

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει με αφορμή τα voucher των 600 ευρώ για την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων. 

Οι σφοδρές αντιδράσεις από  τους ίδιους τους δικαιούχους αλλά και από την αντιπολίτευση ανάγκασαν τον υπουργό Εργασίας να πάρει πίσω τα προγράμματα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απέφυγε να διαψεύσει τις πληροφορίες που ήθελαν τον Γιάννη Βρούτση να υποβάλει στον πρωθυπουργό την παραίτησή του και ανέφερε απλώς ότι "απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού".  

Βρούτσης: Τέλος η τηλεκατάρτιση αλλά θα πάρουν τα 600 ευρώ οι επιστήμονες  

Mε παρέμβαση Μητσοτάκη, τέλος στα voucher 

Προηγουμένως, χρειάστηκε  η παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε τα περιβόητα voucher των 600 ευρώ για τους επιστήμονες να γίνουν παρελθόν.

Δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές, εκπαιδευτικοί  θα πάρουν τα χρήματα στο χέρι, χωρίς να χρειαστεί τελικά η τηλεκατάρτιση τους με:   "Σκοιλ ελικικού" ή "Προσθέσεις και Ελέγχου Λοιμώχθηκαν",  όπως ακατάληπτα έγραφαν πολλά εγχειρίδια με τα οποία κλήθηκαν να επιμορφωθούν. 

Κόντρα στη Βουλή για τα voucher

Το θέμα έφτασε και στη Βουλή με τον Γιάννη Βρούτση να επιστρέφει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για "πάρτι ημέτερων"

 «Ακολουθήσαμε μέσα στον ελάχιστο χρόνο για να τρέξουμε το πρόγραμμα να πληρωθούν και τα 600 ευρώ, αυτό που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ....Πάνω σε αυτό κινήθηκε η όλη διαδικασία η οποία ήταν απόλυτα διάφανης ήταν απόλυτα συντεταγμένη με το πλαίσιο το οποίο κληρονομήσαμε και δεν απέκλινε σε τίποτα σε επίπεδο διαφάνειας.» ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης

«Με  κατεβασμένα τα μάτια και το κεφάλι αντί να απολογηθούν για αυτή την περίπτωση πατεντάτης αρπαχτής, διασπάθισης δημοσίου χρήματος έρχονται και εγκαλούν ποιους; αυτοί που με τους συγγενείς τους στήσανε αυτή την υπόθεση;» ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ζητούσαν  επίμονα την παραίτηση του υπουργού εργασίας και κατάγγειλαν ότι από τα προγράμματα τηλεκατάρτισης ύψους 36 εκατομμυρίων ευρώ θα ωφελούνταν "γαλάζιες" επιχειρήσεις .

«Η έρευνα  που είπατε ότι θα γίνει σε βάθος μάλλον πρέπει να γίνει καθ’ υψος. Πάνω βρωμάει το ψάρι και όχι κάτω» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ,  Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μέχρι 30 Απριλίου θα πιστωθούν τα 600 ευρώ 

Οι 180.000 αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες  θα πάρουν τα 600 ευρω  μέχρι τα τέλη Απρίλιου είτε παρακολούθησαν το πρόγραμμα είτε όχι χωρίς να υποβάλουν νέες αιτήσεις.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top