Καραμανλής: Να μην ανησυχούν οι πολίτες αν έχουν λήξει ΚΤΕΟ, ΕΥΔΑΠ, δίπλωμα

Τι ισχύει για τα μέτρα και τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κώστας Καραμανλής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

«Να μην ανησυχεί ο κόσμος εάν έχει λήξει το ΚΤΕΟ και ο λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ» διαμήνυσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.  Το ίδιο ανέφερε και για το δίπλωμα οδήγησης στην περίπτωση που λήγει, εξηγώντας  ότι έχει δοθεί παράταση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Ο κ. Καραμανλής κάλεσε τους πολίτες να δείξουν επίσης  κατανόηση και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, υπενθυμίζοντας ότι όπως έχει πει και ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας, αυτές οι δύο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες, ενώ ανέφερε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει δείξει ψυχραιμία. 

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι υπάρχει μέριμνα για τους οδηγούς ταξί και τα ΚΤΕΛ διότι κατατάσσονται και αυτοί στην κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών και  ότι σταδιακά το  οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης θα ξεδιπλώσει την πολιτική που θα ακολουθήσει τον επόμενο μήνα. 

Ανέφερε επίσης ότι το ΤΕΕ έχει καταθέσει πρόταση για εισοδηματικά κριτήρια όσον αφορά στην ένταξη των μηχανικών στο επίδομα των 800 ευρώ. «Η κρίση είναι δυναμική και άρα και τα μέτρα είναι δυναμικά και ανάλογα με τις εξελίξεις προσαρμόζονται, ενώ υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξει τον ιδιωτικό τομέα, που φέρνει έσοδα και είναι ο κινητήριος μοχλός της παραγωγικότητας» τόνισε, 

Όπως πρόσθεσε τα  εργοτάξια ακόμη λειτουργούν, διότι δεν μπορούν να παγώσουν όλες οι οικονομικές δραστηριότητες στη χώρα αλλά  πρέπει να ακολουθούνται με μεγάλη ευλάβεια τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για την ασφάλεια των εργαζομένων. Ο

Για τις αεροπορικές πτήσεις τόνισε  ότι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση το πτητικό έργο έχει ελαχιστοποιηθεί και ότι η χώρα μας έχει έτοιμο σχέδιο, σε περίπτωση που χρειαστεί, για να διατηρηθούν σε κάθε περίπτωση ορισμένες πτήσεις εσωτερικού και να διασφαλιστεί η διασυνδεσιμότητα ειδικά με τα νησιά. 

Για τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τις συγκοινωνίες ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η επιβατική κίνηση έχει πέσει δραματικά τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με τα επίσημα χθεσινά στοιχεία του ΟΑΣΑ βρίσκεται στο 10% περίπου, δηλαδή έχει σημειωθεί μείωση (κατά μέσο όρο) 90% σε μετρό, τραμ και λεωφορεία, αλλά αυτό  δε σημαίνει ότι δε γίνονται δρομολόγια. «Στα αστικά λεωφορεία τις ώρες αιχμής, δηλαδή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα τα δρομολόγια γίνονται κανονικά, δεν υπάρχει η παραμικρή μείωση. Εκεί που έχουμε κάνει μείωση, για τα λεωφορεία, είναι στις ώρες που δεν είναι ώρες αιχμής» δήλωσε  ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

 Ανέφερε ακόμη  ότι στα τρένα διατηρείται ένα ζεύγος από και προς Αθήνα – Θεσσαλονίκη και δύο ζεύγη από και προς Θεσσαλονίκη – Λάρισα, καθώς και ότι στον προαστιακό της Αθήνας, τον οποίο χρησιμοποιούν πολλοί πολίτες για να μεταβούν στην εργασία τους, υπάρχουν έξι ζεύγη από και προς Αθήνα-Χαλκίδα, Πειραιά – αεροδρόμιο και Πειραιά – Κιάτο. 

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα προφύλαξης για τους εργαζόμενους και κάθε ημέρα στο τέλος της βάρδιας γίνεται η κατάλληλη απολύμανση σε συρμούς και οχήματα, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει ο ΕΟΔΥ. Όπως ανέφερε  στόχος είναι να επιβιβάζεται σε συρμούς και οχήματα το 50% των εν δυνάμει επιβατών, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις και να μην υπάρξει συνωστισμός, καλώντας τους πολίτες εάν χρειαστεί να περιμένουν και να πάρουν το επόμενο μέσο. 

«Πρέπει και στους εργαζόμενους να πούμε – εγώ προσωπικά, αλλά νομίζω και όλοι – ένα πολύ μεγάλο ‘‘ευχαριστώ’’ για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν»» συμπλήρωσε.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top