Θεοδωρικάκος για τον κορωνοϊό: Αυτές είναι οι άδειες για γονείς στο Δημόσιο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης των μέτρων διακοπής λειτουργίας

Τι ακριβώς θα συμβεί με τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και πως θα εξειδικευθούν τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού εξήγησε υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα.  

Όσα δεν ξέρετε για τον κορωνοϊό - Τι δεν πρέπει να κάνετε ως μέτρο πρόληψης!

«Ο στόχος της κυβέρνησης, όπως ξεκάθαρα τον διατύπωσε ο πρωθυπουργός, είναι η κοινωνία να  ξεπεράσει αυτήν την κρίση με τις λιγότερες απώλειες» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.  

Πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος: «Θέλουμε να διευκολύνουμε τους εργαζόμενους και όσους έχουν παιδιά έως 15 ετών. Ο ένας γονιός κανονικά να πηγαίνει στη δουλειά του και ο άλλος να πηγαίνει στο σπίτι για να κρατήσει τα παιδιά, δίνοντας λύση με το ευέλικτο ωράριο και εναλλακτικά άδεια. Για κάθε τέσσερις  ημέρες απουσίας για τον ανωτέρω σκοπό οι τρεις ημέρες θα  καταγράφονται από την αρμόδια υπηρεσία ως δικαιολογημένη απουσία, κατά τη διάρκεια της οποίας καταβάλλονται αποδοχές και  η μία ημέρα απουσίας αποτελεί κανονική άδεια.  

Θετικός ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς στον κορωνοϊό

Όπως διευκρίνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, αν απλώς εργαστούν λιγότερες ώρες  θα συμπληρωθούν αυτές με  αντίστοιχο διάστημα άδειας, στη συνολική τους διάρκεια. Σε κάθε περίπτωση ο εργαζόμενος στο Δημόσιο δε θα στερηθεί των αποδοχών του, ενώ αντίστοιχες ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και στον ιδιωτικό τομέα, με την αναλογία «συνεισφοράς» ημερών εκεί να διαμορφώνεται σε τρία -ένα – ένα, για Δημόσιο, επιχειρήσεις και εργαζόμενο αντίστοιχα.    

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό: Κάνουμε ό,τι χρειάζεται      

Για όσους εργάζονται  σε ευαίσθητες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του  κορονωϊού, ο κ. Θεοδωρικάκος  παραδέχθηκε ότι «εκεί θα χρειασθεί ένας εξαιρετικός συντονισμός με τις  διοικήσεις των νοσοκομείων, προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι  δύο γονείς αλλά και τα παιδιά να μη μείνουν μόνα τους στο σπίτι. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί να μείνουν μαζί με τους παππούδες και τις γιαγιάδες και τα παιδιά. 

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό και τις διευκολύνσεις στους εργαζόμενου γονείς: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 

Για το αν θα απαιτηθεί γενικό κλείσιμο καταστημάτων, καφέ, μπαρ, εστιατορίων,  Υπηρεσιών κλπ  μετά τη σημερινή απόφαση να  κλείσουν κινηματογράφοι,  θέατρα και κέντρα διασκέδασης, εφόσον συνεχισθεί η αύξηση των κρουσμάτων, ο Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε:    

Κορωνοϊός: Κλείνουν θέατρα, κινηματογράφοι, γυμναστήρια, κέντρα διασκέδασης

«Την ευθύνη των αποφάσεων έχει η  Επιτροπή που έχει συγκροτήσει η κυβέρνηση υπό τον καθηγητή λοιμωξιολόγο  κ. Τσιόδρα. Ο πρωθυπουργός είναι σε στενή συνεργασία επίσης με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια και τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά. Η κυβέρνηση  θα κάνει οτιδήποτε χρειασθεί». 

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε τέλος από τους πολίτες να διατηρήσουν τη ψυχραιμία μας και να ακολουθήσουν τα μέτρα ατομικής υγιεινής και με τη στάση τους να βοηθήσουν να μην συσσωρευθεί μεγάλος όγκος περιπτώσεων στο ΕΣΥ.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top