Σε ετοιμότητα Μαξίμου και Πεντάγωνο: Τα δύο σενάρια για θερμό επεισόδιο

«Στα κάγκελα» ο Ερντογάν μετά την ήττα του στον Έβρο

Όλα τα σενάρια  κλιμάκωσης της έντασης από τον Ερντογάν έχουν βάλει στο μικροσκόπιο το Μέγαρο Μαξίμου και το Πεντάγωνο. Το θερμό επεισόδιο δεν αποκλείεται καθόλου, ωστόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προετοιμαστεί για να αποτρέψουν κάθε επίδοξο εισβολέα.

Καστανιές: Θερμό επεισόδιο «επιδιώκουν» οι Τούρκοι στον Έβρο

Ο Σουλτάνος, μετά την αποτυχία του σχεδίου του στον Έβρο, δεν αποκλείει να κλιμακώσει την ένταση. 

Δύο σενάρια  για  θερμό επεισόδιο  αναλύονται σοβαρά. Είτε στον Έβρο 
είτε στο Αιγαίο. 

Έβρος: Η Τουρκία στέλνει 1.000 αστυνομικούς- Ποια είναι η επίλεκτης μονάδα;

Στον Έβρο   οι ελληνικές αρχές  «κατέβασαν τα ρολά»  στις  οργανωμένες επιθέσεις  μεταναστών, ενώ στο Αιγαίο οι περιπολίες έχουν μπλοκάρει  τα σχέδια των λαθροδιακινητών. . 

«Δε  θα το κλιμακώσει τόσο ώστε να δημιουργηθεί ένα θερμό επεισόδιο αλλά και να δημιουργηθεί έχουμε την δυνατότητα να απαντήσουμε» τόνισε χθες, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφσνής      

ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Τα συνεχή fake news για νεκρούς δείχνουν ότι πραγματικά ο Ερντογάν θα ήθελε να δει  να πέφτουν κορμιά. Αλλά ούτε αυτό το κατάφερε.

Ανεβάζοντας στον Έβρο  1.000 κομάντος οπλισμένους σαν αστακούς, σύμφωνα με το πρώτο σενάριο,  δεν αποκλείεται να επιδιώξει μια προβοκάτσια για να εκβιάσει εμπλοκή  πραγματικά πυρά.  

Nέα πρόκληση από Ερντογάν: Δε θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο με Μητσοτάκη

Το πρώτο βήμα το έκανε με τους στρατοχωροφύλακες οι οποίοι με συνεχείς εχθρικές ενέργειες  εκτοξεύουν καπνογόνα εναντίον των ελληνικών δυνάμεων.

«Αυτό που φοβάμαι είναι μόνο ο κακός μας εαυτός, όλα τα άλλα δεν τα φοβάμαι. Να μην επαγρυπνούμε, να μην είμαστε πάντα σε διαρκή επιφυλακή, να μην είμαστε πάντα  έτοιμοι. Δεν θα περάσει κανείς» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην τηλεόραση του Alpha.   

Το δεύτερο σενάριο που θεωρείται ότι μπορεί να εξετάζει ο Ερντογάν είναι  θερμό επεισόδιο σε βραχονησίδα.

Nα στείλει δηλαδή μετανάστες να αποβιβαστούν σε μια από τις εκατοντάδες βραχονησίδες στο Αιγαίο και μαζί τους να  στείλει τούρκους στρατιώτες, δήθεν για «διάσωση», προκαλώντας τις ελληνικές δυνάμεις σε μια ανοιχτή  σύγκρουση.

Βίντεο ντοκουμέντο: Τούρκοι παρενοχλούν σκάφος του ελληνικού Λιμενικού!

Εδώ βλέπετε από ψηλά  μια από τις βραχονησίδες που βρίσκονται  ανατολικά της Λέσβου. Ο ρεπόρτερ του Star Αρης Λάμπος ταξίδεψε ως εκεί μαζί με κατοίκους της περιοχής που όπως λένε τo  περιμένουν όλα αλλα δεν φοβούνται τίποτα και κανέναν.

ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ: ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ  ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 Ο ρεπόρτερ του Star βρέθηκε με την κάμερα στη βραχονησίδα Ελευθέριος Βενιζέλος απέναντι  από την περιοχή της Θερμής Λέσβου, Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι πολλές φορές έχουν φτάσει βάρκες σε αυτό το σημείο.

Για να κλείσουν κάθε θαλάσσιο διάδρομο το πολεμικό ναυτικό με NAVTEX απαγόρευσε την  ναυσιπλοΐα για τα μικρά σκάφη των διακινητών  από  την Λέσβο μέχρι και την Σάμο ως τις 12 Μαρτίου.

Στοn ΄Έβρο τα περίπολα χτενίζουν όλη την συνοριογραμμή  ενώ ο στρατός έχει στήσει ενέδρες σε όλα τα επίφοβα σημεία.

 «Η κατάσταση θα παραμείνει για αρκετό χρονικο διάστημα έκρυθμη. Ki από τη μια μεριά του Έβρου κι από την άλλη υπάρχουν οπλικά συστήματα που μπορούν να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο» δήλωσε στο Star o διεθνολόγος και γεωστρατηγικός αναλυτής Αθανάσιος Δρούγος. 

Έμπειροι αναλυτές  πάντως εκτιμούν ότι ο Ερντογάν θα το σκεφτεί διπλά να τραβήξει κι άλλο το σχοινί, δεδομένης της ισχυρής ελληνικής αποτρεπτικής δύναμης.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top