Αποστολάκης: Θα κάνει πόλεμο ο Ερντογάν όταν βρεθεί σε αδιέξοδο!

«Χρησιμοποιεί ως εργαλείο την απειλή πολέμου»

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Την εκτίμηση ότι ο Ερντογάν πιθανόν να κάνει πόλεμο, όταν βρεθεί σε αδιέξοδο, εξέφρασε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Θα το κάνει αν τον συμφέρει ή αν βρεθεί σε αδιέξοδο. Όσο καταφέρνει να κάνει αυτά που θέλει με τις απειλές, με τα διπλωματικά του παιχνίδια, με τις πιέσεις και τις συμμαχίες δεν έχει λόγο να κάνει πόλεμο. Όταν βρεθεί σε αδιέξοδο ενδεχομένως να τον κάνει», είπε ο πρώην υπουργός Άμυνας, μιλώντας στο Mega.

Επεισόδια στις Καστανιές Έβρου - Πετούν χημικά κατά των ελληνικών Αρχών

«Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί ως εργαλείο την απειλή πολέμου», είπε και πρόσθεσε: «Εάν εμείς τσιμπάμε και φοβόμαστε τον πόλεμο, τότε κάνουμε βήματα πίσω. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως αυτός που φοβάται τον πόλεμο, χάνει πριν πολεμήσει. Δε συνιστώ να γίνει πόλεμος, ούτε είμαι από αυτούς που τον επιδιώκω, ούτε θα ήθελα να οδηγήσω ποτέ τα πράγματα σε ένα πόλεμο. Όμως, όταν έχεις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες είναι ικανές, όταν έχεις έναν λαό ο οποίος είναι υπερήφανος, όταν έχεις δίκιο σε όλα αυτά που διεκδικεί ο άλλος, θα πρέπει να σταθείς και να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να μην φοβάσαι την αναμέτρηση. Αν λοιπόν φοβόμαστε την αναμέτρηση, θα οδηγηθούμε σε κινήσεις ήττα πριν ξεκινήσει κάτι».

Ο ίδιος είπε πως εάν ήταν ο Ερντογάν, δε θα επιχειρούσε μια αναμέτρηση με την Ελλάδα: «Η ζημιά που θα προκύψει για τον Ερντογάν θα είναι τεράστια. Ενδεχομένως να μην του βγει και το παιχνίδι. Μην φοβόμαστε λοιπόν την Τουρκία, δεν είναι τόσο ισχυρή όσο θέλουν να φαίνεται. Αν μετρήσουμε τα νούμερα και τους αριθμούς και τα μέσα γράφει χάνουμε. Δεν πρέπει να το βλέπουμε έτσι. Εμείς όταν χρειαστεί να προασπίσουμε την Ελλάδα και αυτά που πρέπει να προασπίσουμε, πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε την πρόθεση να το κάνουμε. Διαφορετικά χάνουμε από το ξεκίνημα, από την αφετηρία».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Αποστολάκης είπε πως φοβάται ότι το κύμα της μετανάστευσης μπορεί να είναι χειρότερο από το 2015, ενώ σημείωσε πως επιχειρησιακά στον Έβρο «έγινε πολύ σοβαρή προσπάθεια, η οποία είχε και αποτέλεσμα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top