Με ελικόπτερο πάνω από τα σύνορα ο Μητσοτάκης και η ηγεσία της ΕΕ

Έφτασαν στον Έβρο οι Μισέλ, Φον ντερ Λάιεν και Σασόλι

Την ηγεσία της ΕΕ υποδέχθηκε στον Εβρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι έφθασαν λίγο μετά το μεσημέρι στον Εβρο για να επιθεωρήσουν την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Στον Έβρο ο Μητσοτάκης: Η Θράκη είναι πάντα όρθια

Ευρωπαϊκό τείχος στην «ασύμμετρη απειλή» θέλει η κυβέρνηση

Σε σύντομη συζήτηση που είχε μαζί τους στο αεροδρόμιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα της Ελλάδας, που - όπως τόνισε – είναι ταυτόχρονα σύνορα της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός και οι ηγέτες της ΕΕ επιθεωρούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός και οι ηγέτες της ΕΕ  επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο και πέταξαν πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σαρλ Μισέλ και ο Μαργαρίτης Σχοινάς σε ελικόπτερο πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο 

Πριν φτάσουν στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου μία φωτογραφία στο twitter, όπου έκανε λόγο για «ευρωπαϊκή πρόκληση, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αλληλεγγύη και σεβασμό στις αξίες μας».

Στις 14:15 θα προσγειωθούν στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου θα επισκεφτούν το Φυλάκιο 1. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στις 15:30, ο Πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top