ΓΑΔΑ: Η ανακοίνωση για την προσέλευση του προστατευόμενου μάρτυρα "Σαράφη"

Παρέλαβε την κλήτευση για να καταθέσει τη Δευτέρα

Εμφανίστηκε αυτοβούλως αιφνιδιαστικά στη ΓΑΔΑ ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης της Novartis Μάξιμος Σαράφης!      

Μάλιστα ο μάρτυρας παρέλαβε την κλήτευση για εξέταση, στις 4 μ.μ. της Δευτέρας 24/2, προκειμένου να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.  

Άφαντη και η προστατευόμενη μάρτυρας για τη Novartis «Κελέση»!       

Για τον «Μάξιμο Σαράφη», όπως και για την επίσης προστατευόμενη μάρτυρα «Αικατερίνη Κελέση» είχε εκδοθεί  ένταλμα βίαιης προσαγωγής μετά την άρνησή εμφάνισης για κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή τις προηγούμενες ημέρες. 

Novartis: Εμφανίστηκε ο «Μάξιμος Σαράφης» - Οι όροι για να καταθέσει

Προηγουμένως, ο Μάξιμος Σαράφης είχε τηλεφωνήσει δύο φορές στη ΓΑΔΑ και είχε ενημερώσει ότι είναι επιθυμεί να  καταθέσει στην Επιτροπή, αλλά εφόσον υλοποιηθούν όσα του υποσχέθηκε το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων.
 

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΓΑΔΑ  

Σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοίνωσε σχετικά με τον προστατευόμενο μάρτυρα:   

«Σήμερα (21-02-2020) και ώρα 18:45 ο προστατευόμενος μάρτυρας με πλασματική ονομασία «Μάξιμος ΣΑΡΑΦΗΣ» προσήλθε αυθορμήτως στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσής μας, προκειμένου να εξετασθεί από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Από την επιτροπή κρίθηκε ότι δεν συντρέχουν πλέον οι όροι για τους οποίους εκδόθηκε το από 18-02-2020 ένταλμα βίαιης προσαγωγής και άρθηκε η ισχύς αυτού, υπό την προϋπόθεση της εμφάνισής του την 24-02-2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00 στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων, προκειμένου να εξετασθεί.

Κατόπιν αυτού συντάχθηκαν οι προβλεπόμενες από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας εκθέσεις και ο μάρτυρας αποχώρησε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top