Άφαντη και η προστατευόμενη μάρτυρας για τη Novartis «Κελέση»!

Δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής και ο μάρτυρας «Σαράφης»

Novartis

 Ούτε η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» εμφανίστηκε σήμερα στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis! 

Novartis: Στον Άρειο Πάγο για τους μάρτυρες ο ΣΥΡΙΖΑ - Καταθέτει η «Κελέση»

Άφαντος παραμένει την ίδια στιγμή, από χθες,  και ο προστατευόμενος  μάρτυρας «Σαράφης», για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα βίαιης προσαγωγής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.Ένταλμα βίαιης προσαγωγής εκδόθηκε πριν από λίγο και για την Αικατερίνη Κελέση.    

Άφαντος ο προστατευόμενος μάρτυρας «Σαράφης» - Δεν κατέθεσε για τη Novartis

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην προανακριτική επιτροπή Νίκος Καραθανασόπουλος  αποχώρησε, δηλώνοντας ότι «η  υπόθεση έχει καταλήξει σε φιάσκο».

Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ): Δύο θάνατοι και μία απόπειρα αυτοκτονίας για τη Novartis!

Επανέλαβε επίσης το αίτημα του ΚΚΕ για ολοκληρωτική άρση της προστασίας των μαρτύρων ώστε να καταθέσουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα με την πραγματική ταυτότητα τους, αλλά πρόσθεσε ότι διαφώνησε με το ένταλμα βίαιης προσαγωγής θεωρώντας ότι και αυτό θα είναι ατελέσφορο.

H ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ. σχετικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες

Σχετικά με τους; προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης της Novartis, η ΕΛ.ΑΣ.  διευκρινίζει ότι  τα μέτρα προστασίας τους αφορούν μόνο στη χρήση των κωδικών ονομασιών, αντί των πραγματικών στοιχείων ταυτότητάς τους. 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΕΛ. ΑΣ. αναφέρει:  

«Από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αναζητούνται, με βάση εντάλματα βίαιης προσαγωγής της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, οι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Εφετών και τις εντολές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τα μέτρα προστασίας των παραπάνω προσώπων, των οποίων επιλαμβάνεται η Αστυνομία, αφορούν μόνο στη χρήση των παραπάνω κωδικών ονομασιών, αντί των πραγματικών στοιχείων ταυτότητάς τους καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ανωνυμία τους.

Κατά συνέπεια στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων.

Η Αστυνομία παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές των οποίων τις εντολές εφαρμόζει».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top