Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ): Δύο θάνατοι και μία απόπειρα αυτοκτονίας για τη Novartis!

«Να μην εκτελεσθεί το ένταλμα βίαιης προσαγωγής των μαρτύρων»

Σπύρος Λάππας Όλγα Γεροβασίλη ΄Αρειος Πάγος

Aναφορά  στον  Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα, κατέθεσαν η  Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και ο εισηγητής της Κ.Ο. στην προανακριτική για τη Novartis Σπύρος Λάππας. 

Novartis: Στον Άρειο Πάγο για τους μάρτυρες ο ΣΥΡΙΖΑ - Καταθέτει η «Κελέση»

Ο κ. Λάππας επισημαίνοντας μάλιστα τη σοβαρότητα της υπόθεσης, στην επιστολή -αναφορά, η οποία υπογράφεται από όλους  τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ- μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, αναφέρθηκε σε δύο θανάτους και μία απόπειρα αυτοκτονίας που έχουν ήδη σχετιστεί με την υπόθεση της Novartis!  

 Άφαντος ο προστατευόμενος μάρτυρας «Σαράφης» - Δεν κατέθεσε για τη Novartis

Στην ίδια επιστολή – αναφορά ζητείται από τον ανώτατο εισαγγελέα να παρέμβει για τη μη εκτέλεση του εντάλματος βίαιης προσαγωγής  που έχει εκδώσει η πλειοψηφία της Επιτροπής κατά του  προστατευομένου μέρτυρα με τις κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», αφού αυτή θα οδηγούσε ευθέως σε άρση του καθεστώτος προστασίας που έχει αναγνωριστεί από εισαγγελική αρχή. Το ίδιο ισχύει και για την μάρτυρα με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση σε περίπτωση που όπως  όλα δείχνουν ακολυθήσει την ίδια τακτική.

Ο βουλευτής του Συριζα Σπύρος Λάππας δήλωσε: «Ήρθαμε να αποδώσουμε  έγγραφο διαμαρτυρίας ζητώντας την προστασία της νομιμότητας την οποία παραβιάζει η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής. Η προστασία των μαρτύρων και το ειδικό προγραμμα προστασιας τους προβλέπει  συγκεκριμένη διαδικασία αλλά δυστυχώς γίνεται απόπειρα αποκάλυψης του προσ που τους για να αρχίσει η βιομηχανία διώξεων σε βάρος τους . Έχουμε απευθυνθεί σε όλα τα διεθνή όργανα και καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά της Επιτροπής. Εάν οι μάρτυρες αυτοί εξεταστούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτός από αυτόν που προβλέπει ο νόμος είναι σίγουρη η καταδίκη της χώρας μας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top