Novartis: Στον Άρειο Πάγο για τους μάρτυρες ο ΣΥΡΙΖΑ - Καταθέτει η «Κελέση»

Ομπρέλα προστασίας από ΣΥΡΙΖΑ στους προστατευόμενους μάρτυρες

Η είσοδος της ΓΑΔΑ

Σκληρή πολιτική κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis.

Η άρνηση του «Μάξιμου Σάραφη» να εμφανιστεί την Τρίτη για να καταθέσει στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει και η έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής, προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ομπρέλα προστασίας στους προστατευόμενους μάρτυρες από ΣΥΡΙΖΑ

«Δε θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη, για χάρη του κ. Σαμάρα, να οδηγήσει την Ελλάδα στις πιο αυταρχικές πρακτικές του ομοϊδεάτη τους, κ. Όρμπαν», έγραψε στα social media ο Αλέξης Τσίπρας.

Άφαντος ο προστατευόμενος μάρτυρας «Σαράφης» - Δεν κατέθεσε για τη Novartis

Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης Πλεύρη – Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ

«Στόχος τους είναι, όχι μόνο να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, αλλά και να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στη χώρα μας, να καταγγείλει και να αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες ενδεχομένως να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Παράλληλα, σήμερα το μεσημέρι θα προσέλθουν στον Άρειο Πάγο η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τη Novartis.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλουν τους χειρισμούς της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής για την κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων.

Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα όργανα της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καταγγέλλοντας εκφοβισμό των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.

Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου συνέδεσε για πρώτη ευθέως τον πρώην πρωθυπουργό με τη σκευωρία, όπως τη χαρακτηρίζουν, για τη Novartis.

«Οι κουκούλες βγαίνουν και αποκαλύπτεται το δικό του πρόσωπο», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ανοικτό το ενδεχόμενο άρσης του καθεστώτος προστασίας

Σήμερα, Τετάρτη, είναι προγραμματισμένη η εξέταση της «Αικατερίνης Κελέση».

Εάν δεν έχει εκτελεστεί το ένταλμα βίαιης προσαγωγής του «Μάξιμου Σαράφη» και υπάρξει αντίστοιχη εξέλιξη με την «Αικατερίνη Κελέση», η Επιτροπή φέρεται να εξετάζει να ζητήσει από τον αρμόδιο εισαγγελέα την άρση του καθεστώτος προστασίας για τους δύο μάρτυρες.

Σημειώνεται ότι η απόφαση για δια ζώσης εξέτασης των δύο προστατευόμενων ελήφθη με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της προανακριτικής, καθώς μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέμειναν στη κατάθεση με κουκούλα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top