Η εξομολόγηση του Καμμένου: Αφαίρεσα ένα κομμάτι από το στομάχι μου

«Ο Βαρουφάκης είχε συμφωνήσει με Σόιμπλε για Grexit με 80 δισ. ευρώ»

Για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε και οδήγησαν στο να χάσει πολλά κιλά μίλησε ο Πάνος Καμμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενώπιω» στον ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Έκανα μία επέμβαση στο στομάχι μου», είπε ο πρώην υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τονίζοντας πως όσα χρόνια ήταν υπουργός παραμέλησε την υγεία του και δεν κοιμόταν πάνω από 2 ώρες.

Καμμένος: Έφυγα από την πολιτική και δεν έχω ούτε κινητό

Ο Πάνος Καμμένος πιο αδύνατος από ποτέ στα μπουζούκια

«Πέρασα μια μικρή περιπέτεια της υγείας μου, έκανα μια εγχείρηση και αποφάσισα να αλλάξω τον τρόπο ζωής μου. Αφαίρεσα ένα μεγάλο κομμάτι από το στομάχι μου και έτσι ήρθαν όλα τα άλλα. Υπήρχε μεγάλη πίεση όλα αυτά τα χρόνια. Η ευθύνη ήταν μεγάλη. Έπρεπε να μπορέσουμε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση και παράλληλα να συγκυβερνήσω με τον Αλέξη Τσίπρα και ένα κόμμα που ήμασταν πολιτικά εκ διαμέτρου αντίθετοι», σημείωσε.

«Ο Βαρουφάκης είχε συμφωνήσει με Σόιμπλε για Grexit με 80 δισ. ευρώ»

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών.

«Ο Βαρουφάκης είχε συμφωνήσει με τον Σόιμπλε να πάρουμε 80 δισ. και να φύγουμε από την ευρωζώνη. Ο Βαρουφάκης ακολουθούσε τη γραμμή Σόιμπλε, μόνο στις ταινίες ήθελε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη. Αυτό που εσείς λέτε μνημόνιο ήταν η συμφωνία που έσωζε την Ελλάδα. Ήταν η ύστατη συμφωνία και ευτυχώς την πετύχαμε με τη βοήθεια των Αμερικανών και την εμπλοκή των Γάλλων», υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

Τι είπε για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε πως ο ίδιος ποτέ δεν άλλαξε θέση για το θέμα και πως τον πούλησαν δικοί του άνθρωποι.

«Την κυβέρνηση δεν μπορούσα να την ρίξω. Οι άνθρωποι οι δικοί μου με είχαν πουλήσει από πριν. Έκανα μεγάλη προσπάθεια να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Μου έλεγαν και ο Κοτζιάς και ο Τσίπρας πως τα Σκόπια δεν θα τηρούσαν τη Συμφωνία και δεν θα φτάναμε στην υπογραφή. Αλλά τελικά και στην υπογραφή φτάσαμε και τα Σκόπια δεν τηρούν την Συμφωνία. Γι’ αυτό το λόγο λέω πως είναι μια άκυρη συμφωνία» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Συνεχίζοντας, άφησε αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Εγώ έφυγα από την πολιτική σκηνή μετά την υπογραφή της Συμφωνίας και οι "Μακεδονομάχοι" τελικά την τίμησαν. Η συμφωνία μου με τον Τσίπρα έγινε πάνω στην κρίση. Άλλοι συμμάχησαν με το ΠΑΣΟΚ. Ο Τσίπρας ήταν αριστερός, αλλά δεν ήταν ΠΑΣΟΚ. Τηρήσαμε όλα όσα είχαμε συμφωνήσει από την αρχή, εκτός από τις Πρέσπες».

Υπάρχει περίπτωση επιστροφής στη ΝΔ;

Κατηγορηματικός ήταν ο κ. Καμμένος στο εάν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής στη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν έχει καμία σχέση η Νέα Δημοκρατία, που εγώ υπηρέτησα, με αυτή που υπάρχει σήμερα. Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω πίσω», είπε, δηλώνοντας «Καραμανλικός».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής του στην πολιτική, άφησε ανοικτό παράθυρο: «Αυτή τη στιγμή κάνω αγρανάπαυση. Θεωρώ πως τώρα δεν μπορώ να προσφέρω κάτι στην πολιτική ζωή. Αλλά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένας ζωντανός οργανισμός και δεν αποκλείεται, εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν, να ενεργοποιηθεί και πάλι».

Για Ίμια: Είμαι πεπεισμένος ότι το έριξαν οι Τούρκοι το ελικόπτερο

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στα Ίμια, δηλώνοντας βέβαιος ότι το ελικόπτερο δέχθηκε τουρκικά πυρά.

«Είμαι πεπεισμένος πως το ελικόπτερο στα Ίμια δέχθηκε πυρά. Έψαξα να βρω τι έγινε εκείνη τη νύχτα, αλλά η τότε πολιτική ηγεσία είχε εξαφανίσει τα στοιχεία. Το ελικόπτερο βρίσκεται σε ένα τολ. Μόνο οι συνομιλίες έχουν αποχαρακτηριστεί. Άκουσα τις συνομιλίες του ελικοπτέρου των ηρώων μας εκείνο το βράδυ και σας πληροφορώ πως τους είχε προταθεί να προσνηωθούν σε τουρκικό σκάφος και εκείνοι αρνήθηκαν και προτίμησαν να πέσουν», δήλωσε.

«Ποτέ δεν ήταν γκρίζα ζώνη τα Ίμια. Ούτε θα είναι. Όταν πηγαίνει εκεί ο υπουργός Άμυνας και καταθέτει στεφάνι εκεί ακριβώς που έπεσαν οι ήρωες, είναι επίδειξη σημαίας. Τις σημαίες δεν τις παίρνει ο αέρας. Πήγαινα με το ελικόπτερο ακριβώς πάνω από τα Ίμια. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν έγινε κατάθεση στεφάνων εκεί που έπεσαν οι ήρωες», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top