Αποκάλυψη Star: Έρχονται κυρώσεις για τις μη πιστοποιημένες ΜΚΟ

Κατάσχεση εξοπλισμού, άνοιγμα λογαριασμών και ποινικές διώξεις

«Άνοιξε ο “ασκός του Αιόλου” και βγαίνουν πάρα πολλά στη φορά, όπως ότι στα νησιά υπάρχουν δεκάδες Τούρκοι εθελοντές σε ΜΚΟ αγνώστου προελεύσεως που κυκλοφορούν με ευρωπαϊκά διαβατήρια,  συγκεκριμένα ολλανδικά, όπως και ιρακινοί εθελοντές  με δανέζικα διαβατήρια που κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς κάνουν» αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, για το μεταναστευτικό και τις ΜΚΟ.       

Καζάνι που βράζει η Μυτιλήνη - Επτά συλλήψεις για «ελέγχους» στους δρόμους

Όπως ανέφερε, το πρώτο βήμα για το μητρώο έγινε, το θέμα είναι και τι κυρώσεις θα έχουν όσοι δεν καταγραφούν.  Το πρώτο που επεξεργάζονται συγκεκριμένα  στο αρμόδιο υπουργείο είναι η καθολική απαγόρευση ενασχόλησης με πρόσφυγες και μετανάστες. Δε  θα μπαίνουν στα hot spot και   δε θα πλησιάζουν στις παραλίες.  

Μητσοτάκης για ΜΚΟ: «Καμία ανοχή σε όσες εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα»

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η Κ. Μακρή,  όποια ΜΚΟ βρεθεί χωρίς την ειδική ταυτότητα:   

1.Θα της κατάσχεται ο εξοπλισμός της   
2. Μέσω Εισαγγελέα θα ανοίγονται και οι λογαριασμοί της μη πιστοποιημένης ΜΚΟ για να βρεθεί από πού χρηματοδοτείται.  
3. Θα υπάρχουν βεβαίως και διώξεις, ανάλογα με το αδίκημα, ακόμη και για διακίνηση μεταναστών ή υποκίνηση σε επεισόδια, αν αυτό προκύπτει.  

Η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star αποκάλυψε ακόμα κι άλλες αλλαγές που έρχονται για το άσυλο: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση που θα επιταχύνει περαιτέρω τις διαδικασίες του ασύλου ενώ όσοι παίρνουν άσυλο θα φεύγουν - εντός μήνα-  από τα hot spot αντί για έξι μήνες που είναι σήμερα.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top