Όλο το σχέδιο για το πλέγμα στα νησιά: Σήμερα έγινε η πρώτη δοκιμή

Η Ελλάδα θωρακίζεται από θάλασσα και αέρα

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Γύρω από τα νησιά του βορείου Αιγαίου θα εγκατασταθεί το πλέγμα το οποίο έχει παραγγείλει η κυβέρνηση. 

Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σήμερα έγινε η πρώτη δοκιμή του πλέγματος με απόλυτη μυστικότητα, στην Αττική.

Η κατασκευάστρια εταιρεία είπε στα κυβερνητικά στελέχη ότι μπορεί να παραδίδει 900 μέτρα πλέγμα κάθε 10 ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται να αγοραστούν πολλά χιλιόμετρα πλέγματος.

Ποιο είναι το σχέδιο που έχει προετοιμαστεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Έχουν καταγράψει όλα τα περάσματα και έχουν δει πού βγαίνουν όλες οι βάρκες. 

Βάζουν πλωτά φράγματα στα νησιά για να ανακόψουν τις ροές

Για παράδειγμα μία περιοχή είναι η Σκάλα Συκαμιάς στη Μυτιλήνη, η οποία προστατεύεται από τους ορεινούς όγκους, είναι δηλαδή ένα πολύ απάνεμο λιμάνι, γι΄αυτό και την προτιμούν πρόσφυγες, μετανάστες και φυσικά διακινητές.

Εκεί θα μπουν τα πλέγματα αλλά και σε όλα τα ανάλογα μέρη στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Μάλιστα αναμένεται να τοποθετηθούν αρκετά βαθιά με τη λογική των συνόρων. Δε θα είναι κοντά στις ακτές, αλλά όπως είναι περίπου χαραγμένα τα σύνορα.

Μιλάμε για 3 χιλιόμετρα πλέγμα και 500 μέτρα κενό. Άλλα 3 χιλιόμετρα πλέγμα και κενό. Στο κενό θα επιτηρεί το λιμενικό, ενώ ενεργοποιούνται κάμερες μέρας και νύχτας, αλλά και ελικόπτερα που θα περνούν από πάνω.

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης, ενώ πολλοί είναι επιφυλακτικοί για το αν θα αποδώσει. Στην κυβέρνηση όμως λένε ότι έτσι στέλνουν ένα μήνυμα πως στη θάλασσα υπάρχουν σύνορα και δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και ότι τελικά θα δούμε ότι εν καιρώ θα φέρει αποτελέσματα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top