Ρήγμα κυβέρνησης-Αντώνη Σαμαρά: Τι του καταλογίζουν στελέχη της Ν.Δ

Του προσάπτουν πικρία που δεν έγινε επίτροπος, ούτε ΠτΔ

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει άρον άρον κάτω απ΄το χαλί το κεφάλαιο «αντάρτικο Σαμαρά», όμως δεν μπορεί να κλείσει το φαύλο κύκλο που δημιούργησε η τροπολογία για τον ΠΑΟΚ και τη Ξάνθη, αφού οι αντιδράσεις και οι αλληλοκαταγγελίες προκαλούν σεισμό. 

Για τα μάτια του κόσμου ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης και ο Αντώνης Σαμαράς χαμογέλασαν ο ένας στον άλλο σήμερα στο διάδρομο της Βουλής. Ίσα ίσα για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την απουσία του πρώην πρωθυπουργού στην κρίσιμη ψηφοφορία για την τροπολογία του ΠΑΟΚ.

Συνεργάτες Σαμαρά: Δε ζητήθηκαν και δεν θα μπορούσαν να ζητηθούν εξηγήσεις!

Τι καταλογίζουν στελέχη της Ν.Δ στον Αντώνη Σαμαρά 

Ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε συνειδητά «μπουρλότο». Στελέχη της Ν.Δ χαρακτηρίζουν τη στάση του ως πολιτικό unfair τη μέρα που ο πρωθυπουργός ήταν στον Γάλλο Πρόεδρο. Του προσάπτουν δε, πικρία που δεν έγινε επίτροπος, ούτε και Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κι όσο η περίφημη Επαγγελματική Επιτροπή Αθλητισμού δεν δημοσιοποιεί το πόρισμα με τα στοιχεία που αποδεικνύουν την πολυιδιοκτησία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, τόσο ο Δικέφαλος του Βορρά και ο Ολυμπιακός «σφάζονται». 

Μέλη της επιτροπής είναι στο στόχαστρο, ωστόσο απαντούν πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε και κανέναν.

Γιατί απουσίασε ο Σαμαράς από την ψηφοφορία για την τροπολογία

Ωστόσο ακόμη κι όσοι βρίσκουν ...ελαφρυντικά στον Ιβάν Σαββίδη, επιμένουν ότι τα στοιχεία για την πολυμετοχικότητα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης είναι αδιάσειστα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον δημοσιογράφο Θοδωρή Σούκα, η Ειρήνη Μαρούπα, μέλος της ΕΕΑ, δήλωσε:

«Υπάρχουν ονόματα, υπάρχουν διοικητικά συμβούλια, τι λέμε τώρα; Αφού προκύπτει από τα χαρτιά ότι είναι δικιά του η Ξάνθη την πήρε για να μην πέσει σε Τούρκων χέρια».

Mητσοτάκης: Μνημόνιο με FIFA και UEFA για το ποδόσφαιρο

Οι απαγορεύσεις του νόμου

Το πόρισμα διαπιστώνει πως στην εταιρία του ανιψιού του Ιβάν Σαββίδη, Ιωάννη Καλπαζίδη,  που αγόρασε το προπονητικό κέντρο της Ξάνθης, μέτοχος είναι ο ίδιος ο Σαββίδης, ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ. Άρα, έχει βάλει πόδι και στις δυο ΠΑΕ. Συνιστούν όμως οι εγκαταστάσεις μιας άλλης ομάδας, παραβίαση της νομοθεσίας για την πολυμετοχικότητα; Το άρθρο 10 του νόμου 2725 προβλέπει πράγματι πως κι αυτό απαγορεύεται. 

Ωστόσο ο Δικέφαλος του Βορά επιμένει: «Ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός, δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του προσάπτουν. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κηλιδώσει την 94χρονη ιστορία μας».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top