Mητσοτάκης: Μνημόνιο με FIFA και UEFA για το ποδόσφαιρο

Προειδοποίηση για διακοπή του πρωταθλήματος ως ύστατη λύση

Αποφασισμένος να λάβει μέτρα για το ποδόσφαιρο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί το άρρωστο κλίμα «θα διακόψουμε τη super league».

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στο μεσημεριανό δελτίο του Star

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά αυτό που έχουμε σήμερα. Η κυβέρνηση θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο, στην ηγεσία της παγκόσμιας και ευρωπαικής ομοσπονδίας. Και οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά μη σας φοβίζει κ. Τσίπρα η λέξη».

Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή για το ποδόσφαιρο

Μνημόνιο για το ποδόσφαιρο σε συμφωνία με UEFA-FIFA

«Με διεθνή υποστήριξη λοιπόν και τεχνική βοήθεια θα ξεκινήσει η ανασύνταξη του αθλήματος. Αν οι παράγοντες δε συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια αυτοκάθαρσης θα αναγκαστούν οι ίδιοι να υποστούν απώλεια και κύρους. Και θα αναλάβουν οι ίδιοι το βάρος της αποβολής των συλλόγων τους από ευρωπαϊκούς αγώνες.Θα έχουμε την ευκαιρία για όλα αυτά και όταν μας επισκεφτούν οι ιθύνοντες της UEFA και FIFA να πούμε πολλά περισσότερα από την επόμενη εβδομάδα. Αναλαμβάνουμε όλοι την ευθύνη που μας αναλογεί. Να γνωρίζουν οι συνένοχοι σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο ότι θα υποστούν τις συνέπειες των επιλογών τους» προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελληνικό κλιμάκιο θα παει στην έδρα της UEFA στις αρχές τις εβδομάδας για προπαρασκευαστικές επαφές στις οποίες θα συμμετέχει και η FIFA. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της FIFA θα ερθει στην Αθήνα να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό.

Τσίπρας σε ΝΔ για ποδόσφαιρο: «Δεν μπορείτε να χωρίσετε δύο γαϊδάρων άχυρα»

Μητσοτάκης: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι πρώτη προτεραιότητα της ελληνικής κοινωνίας»

«Προτιμώ να περνάω δύσκολες ώρες για το ποδόσφαιρο παρά για αχρείαστα δημοψηφίσματα και για το πως οδηγήσατε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού», δήλωσε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στη σκληρή κριτική του Αλέξη Τσίπρα.

«Στην κοινωνία υπάρχει όντως διάχυτη ανησυχία και για την κατάσταση στα εξωτερικά ζητήματα και για το προσφυγικό και για το γεγονός ότι η χώρα αντιμετωπίζει έξαρση στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Υπάρχει και το αίσθημα της αισιοδοξίας και της εμπιστοσύνης. Αν η κατάσταση κ. Τσίπρα ήταν τόσο άσχημη όσο την περιγράφετε δεν θα προηγήτο η ΝΔ με διαφορά διπλάσια του εκλογικού αποτελέσματος σε όλες τις δημοσκοπήσεις» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Τροπολογία για ΠΑΟΚ: Όποιος δεν ψηφίσει, διαγράφεται

«Ασχολούμαι και με το ποδόσφαιρο αλλά δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως οι τελευταίες ημέρες έβγαλαν στην επιφάνεια μίζερη επικαιρότητα. «Δυστυχώς την ώρα που η χώρα ανακτά διεθνώς την αξιοπιστία της στην οικονομία, πληγώνεται στο εξωτερικό από μία ποδοσφαιρική βεντέτα. Μία επιχειρηματική και προσωπική αντιπαλότητα. Διχάζοντας του πολίτες ακόμα και με όρους γεωγραφίας. Αυτά δεν είναι καινούργια. 20 χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από τέτοια γεγονότα. Καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να τα αντιμετωπίσει».

Πώς έφτασε ο Μητσοτάκης στην αλλαγή του νόμου και τη διαγραφή Ζαγοράκη

«Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με αυτή τη διάταξη; Δε μιλάμε για μία αθλητική διευθέτηση αλλά για μια παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι. Για την υπόθεση θα επιληφθεί τελικά η αθλητική δικαιοσύνη. Έκρινα εγώ ότι μία ποδοσφαιρική διαμάχη δεν επιτρέπεται να μετεξελιχθεί σε κοινωνική. Φρόντισα να απομακρύνω ευρωβουλευτή μας που δεν συμπεριφέρθηκε ως εκπρόσωπος του λαού αλλά ως οπαδός» είπε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός.

«Φαίνεται ότι μερικοί εξέλαβαν ως αδυναμία την πρόθεση μας. Κάποιοι επιμένουν να μεταφέρουν τις διαφορές τους από τα γήπεδα στην κοινωνία. Να μετατρέπουν μέσα ενημέρωσης σε φανατικά φερέφωνα δηλητηριάζοντας την κοινή γνώμη με φτηνά συνθήματα. Είναι γνωστή εξάλλου και καταγεγραμμένη σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης η ευθύνη πρωτίστως των παραγόντων και δευτερευόντως της πολιτείας για την κατάντια του ποδοσφαίρου.Σήμερα προειδοποιώ όσους δυναμιτίζουν τηνκοινωνική ομαλότητα να ξεχάσουν τα σχέδιά τους.Η κυβέρνηση και η βουλή θα απαντήσουν κατάλληλα. ο αθλητισμός είναι υγεία» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top