Νέο δόγμα από την Ελλάδα με «επιθετική» διπλωματική τακτική

Έμφαση και στις στρατιωτικές συμμαχίες - Στέλνουμε Patriot στη Σ. Αραβία

Στην αλλαγή δόγματος της Ελλάδας, με μια πιο «επιθετική» διπλωματική τακτική, με παράλληλη έμφαση στην εκπλήρωση των συμμαχικών υποχρεώσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.    

Στην Αθήνα ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ!   

«Μέχρι τώρα η στρατιωτική μας εμπλοκή ήταν σε ασφαλείς διελεύσεις και  ειρηνευτικές αποστολές, δεν μπαίναμε στη φωτιά. Τώρα κάτι αλλάζει. Θα στείλουμε άμεσα τους Patriot  στη Σαουδική Αραβία για την αεράμυνα της χώρας» τόνισε η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star.    

Μπορέλ: Να σταλούν στρατιώτες από χώρες της ΕΕ στη Λιβύη για την ανακωχή

Πρόσθεσε η Κ. Μακρή: 

«Ενώ σκεφτόμαστε τη συμμετοχή μας σε πολυεθνική δύναμη στα Στενά του Ορμούζ στον Περσικό Κόλπο. Από εκεί περνάει το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής,  21 εκ. βαρέλια την ημέρα. Και οι Ιρανοί έχουν απειλήσει να κλείσουν τη δίοδο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους Αμερικανούς που ψάχνουν Ευρωπαίους συμμάχους.  Μας το πρότειναν λοιπόν τον Αύγουστο και αρνηθήκαμε λέγοντας πως χρειαζόμασταν όλες τις φρεγάτες μας. Επανήλθαν και το ζητούν ξανά.   Αν συμμετάσχουμε τελικά, αυτό σημαίνει πως αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε στρατιωτικά  για να δείξουμε στους Αμερικανούς ότι εννοούμε τη συμμαχία μας, αλλά και για να αποδείξουμε  στους Τούρκους που το αμφισβητούν, όπως και στο ΝΑΤΟ ότι όταν θέλουμε, έχουμε στρατιωτικές δυνατότητες».   

Να σημειωθεί ότι  την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας  Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Faisal bin Farhan Al Saud.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και του Κόλπου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top