Bloomberg: Σε αναμονή για σύγκρουση Ελλάδας - Τουρκίας στη Μεσόγειο!

«Η Αθήνα δε θα έχει άλλη επιλογή από το να αναχαιτίσει την Άγκυρα»

φρεγάτα ελικόπτερο

Για το ενδεχόμενο μιας καταστροφικής σύγκρουσης Ελλάδας – Τουρκίας στη Μεσόγειο εξαιτίας των απαιτήσεων του Ερντογάν,  προειδοποιεί το διεθνές πρακτορείο Bloomberg μετά τις τελευταίες εξελίξεις με αφορμή τη Λιβύη  και τις προκλήσεις της Άγκυρας.

Στην Αθήνα ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ!     

 «Η ΕΕ είναι τρομοκρατημένη από ένα άλλο κύμα μεταναστών και ενώ η πολιτική της είναι στραμμένη στην Τουρκία και τη Λιβύη, ίσως χρειαστεί να επεκτείνει τον κατάλογο ανησυχιών της»  επισημαίνει το Bloomberg  με αφορμή την ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα εκδώσει άδειες εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ερντογάν για συμφωνία με Λιβύη: Στέλνουμε στρατό σταδιακά στην περιοχή 

Όπως συμπληρώνει το Bloomberg,  σε αυτή την περίπτωση «θα ξεκινήσουν έρευνες, ενδεχομένως σε ύδατα που η Ελλάδα ισχυρίζεται ως δικά της σύμφωνα με το Δίκαιο των Ηνωμένων Εθνών». Αναφέρει επίσης ότι για την Αθήνα «αυτό θα  περάσει τη γραμμή και ακόμη μια δήλωση κορυφής της ΕΕ ή μια διπλωματική διαμαρτυρία δεν μπορεί να το σταματήσει. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να μείνει με ελάχιστες επιλογές από το να παρεμποδίσει την τουρκική άσκηση ή να διακινδυνεύσει την πολιτική αυτοκτονία του».

Το πρακτορείο αναρωτιέται τι θα συμβεί μετά και απαντά με την υπενθύμιση του θερμού επεισοδίου στα Ίμια. «Εκείνοι που θυμούνται τον Ιανουάριο του 1996 γνωρίζουν ότι τα κακά πράγματα δεν συμβαίνουν πάντα από σχέδιο.  Απαιτείται μόνο ένας λανθασμένος   υπολογισμός ή μια υπερεκτιμημένη αντίληψη για την εξέλιξη της διαδρομής που να οδηγήσει σε καταστροφή» απαντά στο ίδιο ερώτημα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top