Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Χαφτάρ με Μητσοτάκη

Τα διπλωματικά «όπλα» που θα χρησιμοποιήσει η Ελλάδα

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια θα έχει σήμερα ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ μετά την αιφνιδιαστική του επίσκεψη στην Αθήνα. 

Δένδιας: Τι είπε στην πρώτη συνάντηση με τον Χαφτάρ στην Αθήνα

Ο ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού έφτασε στη χώρα μας χθες το βράδυ στις 20:31, υπό άκρα μυστικότητα και είχε μια πρώτη ανεπίσημη συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών σε γνωστό  ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας. 

Δένδιας για συνάντηση με Χάφταρ: Οι θέσεις του συμπίπτουν με τις δικές μας

Ο στρατάρχης Χαφτάρ αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, έφτασε αιφνιδιαστικά στην Αθήνα από τη Βεγγάζη, ενώ η επίσκεψή του δεν ανακοινώθηκε για λόγους ασφαλείας. 

Στην Αθήνα ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ!

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Οι δρόμοι γύρω από το ξενοδοχείο, όπου διαμένει ο Χαφτάρ είναι γεμάτοι από άνδρες των ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και της Αντιτρομοκρατικής. Το συγκεκριμένο δε ξενοδοχείο, επιλέχθηκε γιατί δεν είναι προσβάσιμο στο ευρύ κοινό και διαθέτει μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων. 

Ο αρχηγός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού θα έχει στις 10:30 επίσημη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στις 13:00 το μεσημέρι στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, γιατί ο κ. Χαφτάρ δεν είναι αναγνωρισμένος αρχηγός του κράτους της Λιβύης. 

Η επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα γίνεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, λίγο πριν από τη Διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία η Ελλάδα έχει αποκλειστεί. 

Πολιτικοί αναλυτές μάλιστα εκτιμούν πως η επίσκεψη αυτή στέλνει πολλαπλά μηνύματα τόσο στην Τουρκία, όσο και στις δυνάμεις που συμμετέχουν στη Διάσκεψη. 

Σημειώνεται ότι την ώρα που έφτασε στην Αθήνα ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον Alpha δήλωνε πως η Ελλάδα θα ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε συμφωνία για τη Λιβύη, αν δεν περιλαμβάνεται σε αυτήν η ακύρωση του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης. 

Μητσοτάκης: Βέτο σε λύση στη Λιβύη αν δεν ακυρωθεί η συμφωνία με Τουρκία

Πρόσθεσε τέλος ότι έχει στείλει επιστολές στην ΕΕ και έχει συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top