Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Χαφτάρ με Μητσοτάκη

Τα διπλωματικά «όπλα» που θα χρησιμοποιήσει η Ελλάδα

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια θα έχει σήμερα ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ μετά την αιφνιδιαστική του επίσκεψη στην Αθήνα. 

Δένδιας: Τι είπε στην πρώτη συνάντηση με τον Χαφτάρ στην Αθήνα

Ο ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού έφτασε στη χώρα μας χθες το βράδυ στις 20:31, υπό άκρα μυστικότητα και είχε μια πρώτη ανεπίσημη συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών σε γνωστό  ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας. 

Δένδιας για συνάντηση με Χάφταρ: Οι θέσεις του συμπίπτουν με τις δικές μας

Ο στρατάρχης Χαφτάρ αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, έφτασε αιφνιδιαστικά στην Αθήνα από τη Βεγγάζη, ενώ η επίσκεψή του δεν ανακοινώθηκε για λόγους ασφαλείας. 

Στην Αθήνα ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ!

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Οι δρόμοι γύρω από το ξενοδοχείο, όπου διαμένει ο Χαφτάρ είναι γεμάτοι από άνδρες των ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και της Αντιτρομοκρατικής. Το συγκεκριμένο δε ξενοδοχείο, επιλέχθηκε γιατί δεν είναι προσβάσιμο στο ευρύ κοινό και διαθέτει μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων. 

Ο αρχηγός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού θα έχει στις 10:30 επίσημη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στις 13:00 το μεσημέρι στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, γιατί ο κ. Χαφτάρ δεν είναι αναγνωρισμένος αρχηγός του κράτους της Λιβύης. 

Η επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα γίνεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, λίγο πριν από τη Διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία η Ελλάδα έχει αποκλειστεί. 

Πολιτικοί αναλυτές μάλιστα εκτιμούν πως η επίσκεψη αυτή στέλνει πολλαπλά μηνύματα τόσο στην Τουρκία, όσο και στις δυνάμεις που συμμετέχουν στη Διάσκεψη. 

Σημειώνεται ότι την ώρα που έφτασε στην Αθήνα ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον Alpha δήλωνε πως η Ελλάδα θα ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε συμφωνία για τη Λιβύη, αν δεν περιλαμβάνεται σε αυτήν η ακύρωση του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης. 

Μητσοτάκης: Βέτο σε λύση στη Λιβύη αν δεν ακυρωθεί η συμφωνία με Τουρκία

Πρόσθεσε τέλος ότι έχει στείλει επιστολές στην ΕΕ και έχει συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top