Ρουσόπουλος: Ο Ερντογάν επιδιώκει να γίνει Ατατούρκ

Εξέφρασε την άποψη ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχει ξεφύγει των ορίων

Την άποψη ότι ζούμε σε μία περίοδο στην οποία ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει ξεφύγει των ορίων και επιδιώκει να γίνει κάτι καλύτερο από τον πατέρα του έθνους των Τούρκων Κεμάλ Ατατούρκ, εξέφρασε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

«Θα ήθελε να βλέπει σε λίγα χρόνια, εν ζωή ο ίδιος ή και αργότερα οι απόγονοι του τη φωτογραφία του, όπως βλέπουν τη φωτογραφία - 80 χρόνια μετά - του Κεμάλ σε όλα τα κεντρικά κτίρια ή στις εξωτερικές προσόψεις, είτε στο εσωτερικό των γραφείων στην Τουρκία. Nα τον αντικαταστήσει, δηλαδή να γίνει αυτός ο πατέρας των Τούρκων», είπε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 FM, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός.

H Τουρκία κατέθεσε στον ΟΗΕ τις συντεταγμένες της συμφωνίας με τη Λιβύη

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο Ρουσόπουλος για τα ασυνόδευτα παιδιά

«Πιστεύω επειδή ακριβώς το κλίμα στη Λιβύη είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που φαντάζεται κανένας για μία ήρεμη και δημοκρατικά ευνομούμενη χώρα, είναι διχασμένη η χώρα και επειδή ο πρόεδρος της βουλής της Λιβύης είναι αντίθετος με την συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Ερντογάν και επειδή στον ΟΗΕ δεν μπορούν να αποδεχτούν έτσι άκριτα αυτή τη συμφωνία την οποία πρέπει να βάλουμε σε εισαγωγικά, πρέπει να είμαστε εφησυχασμένοι μεν αλλά ούτε και ανήσυχοι μέχρι βαθμού που να προκαλεί στον κόσμο μία κάποιου είδους αναταραχή. Νομίζω ότι εμείς δεν έχουμε άλλον δρόμο από τη διεθνή διπλωματία», σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top