Στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο Ρουσόπουλος για τα ασυνόδευτα παιδιά

Ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του Μητσοτάκη «Κανένα παιδί μόνο»

Ρουσόπουλος Pasquier

Την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τα ασυνόδευτα ανήλικα στα μέλη της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης ανέλυσε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ενώπιον της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Liliane Maury Pasquier, ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ασυνόδευτα παιδιά «Κανένα παιδί μόνο».

Tο κυβερνητικό σχέδιο για τα 4.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Ο κ. Ρουσόπουλος κατέθεσε τρισέλιδο σημείωμα στα πρακτικά του Συμβουλίου, στο οποίο αναφέρονται οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και της εθνικής συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα Ειρήνης Αγαπηδάκη και του Απόστολου Δοξιάδη που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Η κα Pasquier υποδέχθηκε με θέρμη την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, λέγοντας ότι θα την στηρίξει.

«Δυστυχώς το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει η αλληλεγγύη που θα θέλαμε μεταξύ των χωρών της Ευρώπης» είπε η Pasquier και μίλησε για ανάγκη να επανεξεταστεί συνολικά η συμφωνία του Δουβλίνου για το προσφυγικό, όπως ζητά και η ελληνική κυβέρνηση.

«Είναι unfair, να παίρνουν τα βάρη αυτού του μεγάλου προβλήματος μόνον λίγες χώρες» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συμβουλίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top