Η αντίδραση Χρυσοχοΐδη μετά τις καταγγελίες για τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Εσωτερική έρευνα ξεκίνησε η ΕΛΑΣ

Παρέμβαση για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία» γράφει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε ανάρτηση του στο facebook.

Σταύρος Μπαλάσκας: «Τα Εξάρχεια επιστρέφουν στην κανονικότητά τους»

Παράλληλα, τονίζει ότι «όταν συμβαίνει η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάνει λόγο, τέλος, για «φαρισαϊσμό που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου».

Εσωτερική έρευνα ξεκίνησε η ΕΛΑΣ

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε τη διερεύνηση από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου των καταγγελιών για συμπεριφορά ανδρών των ΜΑΤ στα επεισόδια στα Εξάρχεια την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε σήμερα με τον Συνήγορο του Πολίτη, επισημαίνοντας τη βαρύτητα του θέματος για το Σώμα και ζητώντας την κατά προτεραιότητα εξέτασή του».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top