Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση: «Βρίσκεται σε βέρτιγκο»

«Δίνει την εικόνα ξεκούρδιστης μηχανής» υποστήριξε

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.«Η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη έχει αρχίσει να ρετάρει, βρίσκεται σε βέρτιγκο», υποστήριξε, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι οικοδομεί «ένα σαθρό μοντέλο διακυβέρνησης» και  ότι «είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης της χώρας η ανικανότητά τους να διαχειριστούν τα εθνικά θέματα και το προσφυγικό».

Αναφέρθηκε επίσης στους διορισμούς και στο θέμα με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ.  Διαματάρη, όπως και στην τοποθέτηση του κυρίου Κοντολέοντα «ενός σεκιουριτά δίχως πτυχίο», όπως είπε, στην ΕΥΠ. «Ο συμπαθής κ. Πατέρας περιέγραψε και τα προσόντα που χρειάζονται: κουβαλάς ψήφους στον κ. Μητσοτάκη τότε διορίζεσαι», ανέφερε επίσης με αφορμή την επιλογή διοικητή στο νοσοκομείο Καρδίτσας. 

«Αδέρφια, ξαδέρφια, φίλοι, δικοί τους δημοσιογράφοι, αποτυχόντες πολιτευτές, μέλη της ΝΔ, της ΔΑΚΕ, της ΟΝΝΕΔ αποτελούν τον κομματικό στρατό της fake αριστείας που διοικεί αυτή τη στιγμή το κράτος. Ο κύριος Διαματάρης μπορεί να μην έχει ούτε μαστερ, ούτε πτυχίο αλλά έχει σύμβουλο που τον πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, με κακουργηματική δίωξη για απιστία και απάτη στην ΕΑΒ. Θα ιδρώσει το αυτί του κυρίου Μητσοτάκη; Πάμε στοίχημα; Εγώ λέω "όχι"», τόνισε ο κ. Τσίπρας. 

Διαματάρης: Λάθος η διατύπωση στο βιογραφικό μου

«Γιατί το πρόβλημα δεν είναι ούτε ο Πατέρας ούτε ο Διαματάρης ούτε οι σύμβουλοι με τις ποινικές διώξεις. Το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης που έχει χτίσει μια κυβέρνηση ανίκανη μεν να διαχειριστεί στοιχειώδη σοβαρότητα τα κρίσιμα εθνικά θέματα, αλλά πολύ ικανή στη πελατειακή δοσοληψία, στην αναξιοκρατία, στη πολιτική εξαπάτηση και στη διαπλοκή» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Επίθεση στον κύριο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας και για τους χειρισμούς του στο προσφυγικό καταλογίζοντας αλαλούμ και παλινδρομήσεις «Από τη μία πλευρά, η . στρατηγική που τονίζει την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος, που σέβεται τον άνθρωπο και το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, που όμως αποδεικνύονται εδώ και πέντε μήνες ανίκανοι να υλοποιήσουν, με ορατά τα αποτελέσματα στα νησιά και την ενδοχώρα. Από την άλλη πλευρά βρίσκεται η στρατηγική με την οποία κέρδισαν τις εκλογές, η ακροδεξιά ρητορική ότι "τους πρόσφυγες τους έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ" και ότι "θα τους ρίξουμε στη θάλασσα" ή "θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία", τους "λαθροεισβολείς", όπως είπε και ο κύριος Σαμαράς».


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ 

Απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει σε ανακοίνωσή του:   

«Ο κ Τσίπρας προσπαθεί να σπείρει σύγχυση επειδή δεν είναι σε θέση να παράγει πολιτική. Αναφερόμενος στην ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης για το πώς θα διαμορφωθούν οι δομές υποδοχής και φύλαξης αιτούντων άσυλο στα νησιά του Αιγαίου, μίλησε για ταυτόχρονη λειτουργία υπαρχουσών και υπό κατασκευή δομών.  Δεν είναι έτσι. Η Μόρια θα κλείσει. Το Βαθύ θα κλείσει. Θα κλείσουν όταν θα είναι έτοιμες οι νέες δομές, σύμφωνα με τον ήδη ανακοινωθέντα κυβερνητικό σχεδιασμό. 

Μέχρι τότε ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα, όπως γινόταν και όλα αυτά τα χρόνια, και επί ΣΥΡΙΖΑ κι ας το αρνιόταν. Αυτή ακριβώς η προσωρινή παράλληλη λειτουργία επεξηγείται και στην επιστολή προς την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Μιγιάτοβιτς.

Η Μόρια θα κλείσει κύριε Τσίπρα. Το Βαθύ θα κλείσει. Αν αυτό δεν σας αρέσει πείτε το χωρίς περιστροφές, μην ψάχνετε προφάσεις».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top