Κικίλιας: Νέες τιμές στα φάρμακα – Μειώσεις έως και 7%

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν ελλείψεις»

Δείτε στο video τι δήλωσε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ο Υπουργός Υγείας

Μέχρι το τέλος του έτους θα αναρτηθούν από τον ΕΟΦ οι νέες τιμές των φαρμάκων όπως είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι «κανένα φάρμακο δε θα έχει αύξηση. Πολλά φάρμακα, εκατοντάδες φάρμακα θα έχουν μείωση» .

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι «ο υπολογισμός από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ότι γύρω στα 1.600 με 1.700 φάρμακα θα είχαν αύξηση» η οποία όπως είπε, είχε αποφασίσει την αύξηση των τιμών των φαρμάκων μέχρι και 10%.

2.230 προσλήψεις στο ΕΣΥ ανακοίνωσε ο Κικίλιας

Προειδοποίηση Κικίλια: Τσουχτερά πρόστιμα από 20 Νοεμβρίου για κάπνισμα

«Θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές κάποιων φαρμάκων μέχρι το 7%. Δηλαδή, όχι μόνο το ελληνικό κράτος θα εξοικονομήσει πόρους από τη μείωσης των τιμών των φαρμάκων, κυρίως όμως οι συμπολίτες μας, οι ευπαθείς ομάδες, οι ασθενείς θα πληρώνουν λιγότερη συμμετοχή στα φάρμακα».

Μάλιστα ο Βασίλης Κικίλιας ανέτρεξε στον Σ. Δοξιάδη ο οποίος μιλώντας για την κοινωνική διάσταση της υγείας, έλεγε ότι: «οι μεγαλύτεροι εχθροί της υγείας δεν είναι τα μικρόβια, οι ιοί ή οι καρκίνοι. Είναι η φτώχεια, η άγνοια και η εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο». 

Ο υπουργός Υγείας όταν ρωτήθηκε πώς θα αντιμετωπίσει τυχόν ελλείψεις που πιθανώς να εμφανιστούν σε κάποια φάρμακα είπε ότι ήδη έχει δώσει εντολή στον ΕΟΦ και στον πρόεδρο του να διεξάγει έρευνα τις τελευταίες ημέρες. 

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν ελλείψεις στα φάρμακα. Ο Έλληνας ασθενής θα έχει πρόσβαση στα φάρμακά του. Εφόσον παρατηρηθεί σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας μία τέτοια πρακτική, θα λάβουμε άμεσα μέτρα» είπε ο κ. Κικίλιας.

Δωρεάν μαστογραφία για γυναίκες άνω των 30 χωρίς παραπεμπτικό

Καταγγελία Κικίλια για ΚΕΘΕΑ: «Βάφτιζαν ναρκέμπορους ως χρήστες»

Νέο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία

Επίσης ο κ. Κικίλιας έκανε γνωστό ότι εντός των επόμενων εβδομάδων το Υπουργείο Υγείας φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο-τομή για τη δημόσια υγεία.

Το νομοσχέδιο αυτό θα ρυθμίζει θέματα πρόληψης, screening και υγείας και υγιεινής σε ό,τι έχει να κάνει με τον πληθυσμό της χώρας «που λείπουν και πολλές φορές από το δημόσιο λόγο, λείπουν και σε σχέση με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με Δήμους και Περιφέρειες σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα αιχμής. Ακόμα και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ή τη ρύθμιση του πώς κάνουμε screening στον πληθυσμό για τον καρκίνο, μαστογραφίες στις γυναίκες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας παρατήρησε τέλος ότι σε όλες τις χώρες του κόσμου η αιχμή του δόρατος της πολιτικής υγείας είναι η δημόσια υγεία, δεν είναι η περίθαλψη. «Είναι κάτι το οποίο έχουμε αφήσει πολλά χρόνια πίσω στη χώρα μας και ερχόμαστε να το ρυθμίσουμε», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top