Προειδοποίηση Κικίλια: Τσουχτερά πρόστιμα από 20 Νοεμβρίου για κάπνισμα

Καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων το 2020

Τσουχτερά πρόστιμα στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου έρχονται από τις 20 Νοεμβρίου, όπως ξεκαθάρισε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Από τις 20 Νοεμβρίου και μετά δεν θα υπάρχουν πια παραινέσεις απλές από τα κλιμάκια της αστυνομίας. Θα αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα και θα είναι τσουχτερά» είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Action24, ξεκαθαρίζοντας ότι ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί σε όλα τα μαγαζιά της χώρας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον «θόρυβο», που προκλήθηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του για επιδότηση θερμαστών στα καταστήματα, ώστε οι καπνιστές να καπνίζουν έξω.

Προς ολοταχώς για πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

«Εφαρμόστηκε στην Ιταλία η επιδότηση και είπα ότι το εξετάζουμε κι αυτό. Δεν είπα ότι θα υπάρχουν εξαιρέσεις στο νόμο. Αυτός θα εφαρμοστεί οριζοντίως σε όλα τα μαγαζιά. Και κυρίως στα μεγάλα αυτά που έχουν άνω των 300-400-500 καθισμάτων. Θα είναι τόσο μεγάλα τα πρόστιμα γι' αυτούς, που δεν θα αντέχονται», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων το 2020

«Καμία αύξηση δεν θα παρουσιάσουν τα φάρμακα το 2020», διαβεβαίωσε ο Βασίλης Κικίλιας, ανακοινώνοντας τον επανακαθορισμό του συστήματος τιμολόγησης των φαρμάκων και του συστήματος κοστολόγησής τους.

Ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συζήτησαν την τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Κικίλιας.

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε πει προεκλογικά “το καλύτερο φάρμακο στην καλύτερη τιμή”. Το υπουργείο Υγείας έρχεται να υλοποιήσει αυτή τη δέσμευση, νομοθετώντας όχι μόνο για μηδενικές αυξήσεις, αλλά και για μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων έως 7%. Αυτό σημαίνει όχι μόνο εξοικονόμηση πόρων για το Κράτος, αλλά σημαντική μείωση της συμμετοχής των ασφαλιζόμενων στα φάρμακα, που έχουν ανάγκη», δήλωσε ο υπουργός.

«Είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε νομοθετήσει για αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων μέχρι 10%. Εμείς ερχόμαστε να νομοθετήσουμε 0% αυξήσεις και μέχρι 7% μειώσεις. Για το 2000 δεν θα υπάρχει αύξηση σε καμία τιμή φαρμάκου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top