Καταγγελία Κικίλια για ΚΕΘΕΑ: «Βάφτιζαν ναρκέμπορους ως χρήστες»

Έκανε λόγο για κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη και για κακοδιαχείριση

Βασίλης Κικίλιας

«Βόμβες» πέταξε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έκανε λόγο για κύκλωμα που είχε στηθεί μέσω υπαλλήλων του ΚΕΘΕΑ για το πρόγραμμα «Προμηθέας» στις φυλακές Διαβατών, φτάνοντας μέχρι και στην αποφυλάκιση ναρκεμπόρων.

Ο Υπουργός Υγείας με αφορμή την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το νέο διοικητικό μοντέλο του ΚΕΘΕΑ κατέθεσε πόρισμα του οργανισμού, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι φυλακισθέντες έμποροι ναρκωτικών, «βαφτίζονταν» χρήστες προκειμένου να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση από το νόμο.

Ξέσπασε ο Κικίλιας για την εισβολή Ρουβίκωνα σε Άγιο Σάββα: Ντροπή, δειλοί!

Δωρεάν μαστογραφία για γυναίκες άνω των 30 χωρίς παραπεμπτικό

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Φωτογραφία: Eurokinissi

Αναλυτικά τι κατήγγειλε ο Υπουργός

  • Φυλακισθέντες έμποροι ναρκωτικών «βαφτίζονταν» χρήστες και αποφυλακίζονταν
  • Ουσίες οι οποίες προορίζονταν για το πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκαν από εργαζομένους ως και από εξωτερικά εμπλεκόμενους στο σύστημα. 
  • Εκδόθηκαν βεβαιώσεις σε μέλη που παράτυπα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα 
  • Χρήση νομικών ευεργετημάτων από μέλη κι αποφοίτους προγράμματος που το χρησιμοποιούσαν χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα με χρήση ουσιών
  • Αναδεικνύονται υπόνοιες για παρακύκλωμα αξιοποίησης των ευεργετημάτων που προβλέπει ο νόμος – μπορεί να συνδεόταν με δικηγόρους, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και δεν μπορούν να αποκλειστούν και εργαζόμενοι του οργανισμού. 
  • Έχουν επιβεβαιωθεί απώλεια ηλεκτρονικών υπολογιστών με στοιχεία μελών, απώλεια δίσκων αποθήκευσης, έλλειψη παραστατικών από συναλλαγές. Όλα αποτελούν περιστατικά που δεν είναι εύκολα ανιχνεύσιμα αλλά προκάλεσαν πρόβλημα εποπτείας.

Ο Βασίλης Κικίλιας κατηγόρησε την  απερχόμενη διοίκηση του Οργανισμού κατηγορώντας την ότι «έπνιξε» το πόρισμα αντί να το δώσει στον εισαγγελέα.  

«Είναι προφανές ότι η διοίκηση ΚΕΘΕΑ το γνώριζε. Από τον Μάρτιο του 2018 φωνάζουν οι εργαζόμενοι και δεν είχε γίνει τίποτε. Τελικά 15 Μαρτίου 2019 το Δ.Σ αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα. Το απερχόμενο ΔΣ του ΚΕΘΕΑ ενώ γνώριζε όλα αυτά για τις οικονομικές ατασθαλίες, για το ότι βάφτιζαν ναρκέμπορους ως χρήστες ναρκωτικών για να τους αποφυλακίζουν, για την παράνομη χρήση ναρκωτικών  δεν έκανε τίποτα. Ποιος από μας θα ήταν στο Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, θα έπαιρνε αυτά τα στοιχεία και δεν θα πήγαινε στον εισαγγελέα; Ζητώ να προσκληθεί στην Επιτροπή όλο το προηγούμενο Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, να έρθει να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν έκανε καμία ενέργεια για να προφυλάξει το λαό» είπε ο Υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι υποστηρίζει τους εργαζόμενους μέχρι το τέλος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top