Χρυσοχοΐδης στη Βουλή: Γιατροί θησαύριζαν με πιστοποιητικά σε πρόσφυγες

«Χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα ως “ευάλωτοι”»

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Για παράνομο σύστημα παροχής πιστοποιητικών σε πρόσφυγες από ιδιώτες γιατρούς, που θησαύριζαν, έκανε λόγο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας την Τετάρτη για το καθεστώς χορήγησης ασύλου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.  

«Οι ιδιώτες έδιναν έγγραφα, τα οποία αποδέχονταν οι υπηρεσίες του Ασύλου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ότι όλοι αυτοί ήταν ευάλωτοι, ότι είχαν το λεγόμενο μετατραυματικό στρες. Ως αποτέλεσμα, χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρονταν στο εσωτερικό λόγω της ευαλωτότητας αυτής, του μετατραυματικού στρες. Δίνανε, λοιπόν, για μετατραυματικό στρες δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα όλοι να κηρύσσονται ευάλωτοι, όλοι να μεταφέρονται στο εσωτερικό και κανένας να μην επιστρέφεται».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ακόμη ότι «από το 2016 μέχρι σήμερα, κατατέθηκαν 156.529 αιτήσεις ασύλου. Εξετάστηκαν και έγιναν δεκτές οι 39.336». Παράλληλα, έθεσε το ερώτημα που βρίσκονται οι υπόλοιποι 115.000.

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐοδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι στην ουσία ακολουθούσε τη λογική «στοιβάζουμε ανθρώπους και τίποτα παραπέρα», καθώς και ότι δεν έφτιαξε επαρκείς υποδομές για να προλάβει την αύξηση των ροών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top