«Το τερμάτισαν» στην Άγκυρα: Από Κρήτη μέχρι Κίνα η Τουρκία σε χάρτη!

Τι υποστηρίζουν εθνικιστές για τις… Ηνωμένες Πολιτείες της Τουρκίας

H εισβολή της Άγκυρας στη Συρία “άνοιξε την όρεξη” στους τουρκικούς εθνικιστικούς κύκλους. Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το όνομα του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ (στον οποίο πάντως δεν ανήκει ο λογαριασμός) δημοσιεύονται προκλητικοί χάρτες που εμφανίζουν τη Θράκη, την Κύπρο, αλλά και νησιά του Αιγαίου, κάτω από τουρκική κυριαρχία!  

ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ, ΘΡΑΚΗ, ΚΥΠΡΟ 

Ο Ακάρ είναι ο εμπνευστή της “Γαλάζιας Πατρίδας”, που πήρε μέρος στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, έκανε σόου πάνω σε πολεμικό πλοίο δίπλα στα Ίμια και πολύ συχνά προκαλεί ανοιχτά με τις δηλώσεις του, επέλεξαν οι Τούρκοι εθνικιστές για να απειλήσουν τον ελληνισμό. 

Σε λογαριασμό συγκεκριμένα στο facebook που παραπέμπει στο Χουλουσί Ακάρ και στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσιεύτηκαν δύο χάρτες που περιλαμβάνουν τη Θράκη, νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο και κάνουν λόγο δήθεν για “Τουρκικές Ηνωμένες Πολιτείες”. Ελληνικές υπηρεσίες πάντως εκτιμούν ότι πρόκειται για αναρτήσεις που δεν ανήκουν στον Ακάρ ή στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας αλλά σε Τούρκους εθνικιστές. 

ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

Σε αυτή τη fake τουρκική σελίδα υπάρχει κι ένα σχόλιο που αποδίδεται στον Ακάρ: «Δεν θέλουμε να πάρουμε τα εδάφη κανενός, παίρνουμε όμως ό,τι μας ανήκει». 

Στους προκλητικούς χάρτες εμφανίζονται τάχα όλα τα εδάφη που οι Τούρκοι θεωρούν δικά τους (μεταξύ των οποίων και μεγάλο κομμάτι της Βουλγαρίας) και φθάνουν μέχρι τα βάθη της Ασίας! 

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Ο ΑΚΑΡ 

Ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος όχι μόνο διεσώθη από την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν αλλά μετά αναβαθμίστηκε κιόλας, μπήκε στο στόχαστρο των Αμερικανών με αφορμή την επέμβαση στη Συρία. Η πραγματική αιτία όμως, λένε όσοι ξέρουν, είναι οι συμφωνίες που κάνει με τη Μόσχα και τα όπλα που αγοράζει από τους Ρώσους.  
 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top