Σε ποιες περιοχές αναζητά χώρους για τους μετανάστες η κυβέρνηση

Διαψεύδουν κυβερνητικοί κύκλοι τις πληροφορίες για στρατόπεδα

Νέες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα φέρεται να αναζητά η Κυβέρνηση, προκειμένου να αποσυμφορήσει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που "πνίγονται" από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Στα σχέδια περιλαμβάνονται και παλιά στρατόπεδα, για να μεταφέρει εκεί πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά. 

Πρώτη προτεραιότητα στα σχέδια είναι πάντως αυτοί να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία ή σε πρώην βιομηχανικούς χώρους. Τα μη ενεργά στρατόπεδα αποτελούν τρίτη εναλλακτική λύση. Ήδη εδώ κι ένα μήνα περίπου φιλοξενεί πρόσφυγες το πρώην 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο, ενώ υποψήφιοι χώροι φιλοξενίας για παράδειγμα σε Αττική και Βοιωτία είναι η παλιά μονάδα του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο και πρώην στρατιωτικοί χώροι στα Λιόσια, τη Μαλακάσα, τον Αυλώνα, τα Δερβενοχώρια, το Κατσιμίδι, τον Ωρωπό και τις Ερυθρές. Αντίστοιχοι χώροι αναζητούνται φυσικά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ ένα νέο hot spot ετοιμάζεται να λειτουργήσει σύντομα στη Σάμο, πέρα από αυτό που ήδη υπάρχει.    

ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ 

Κυβερνητικοί κύκλοι πάντως διαψεύδουν την πληροφορία ότι στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται και στρατόπεδα, ενεργά ή μη.       

«Με αφορμή δημοσιεύματα και ρεπορτάζ που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες δύο ημέρες, σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει Κλειστές Δομές Φιλοξενίας – Προαναχωρησιακά Κέντρα σε διάφορα ενεργά ή μη στρατόπεδα της ενδοχώρας, οφείλουμε να διαψεύσουμε την εν λόγω είδηση, ως ανυπόστατη και πλήρως αναληθή» αναφέρουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν:  «Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Υποδοχής εφαρμόζεται ήδη και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν καμία σχέση με αυτό». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top