Υπουργός Άμυνας: Θα υποστεί μεγάλο κόστος όποιος επιτεθεί στην Ελλάδα

Ενημέρωσε την Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Νίκος Παναγιωτόπουλος Επιτροπή Βουλής

Iσχυρό μήνυμα αποτροπής έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά την ενημέρωση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, λίγη ώρα μετά τα όσα αποκάλυψε ο  προκάτοχός του Ευάγγελος Αποστολάκης σε τηλεοπτική εκπομπή, για τον κίνδυνο που υπήρξε σε πολλά περιστατικά επί της υπουργικής  θητείας του να υπάρξουν «νέα Ίμια».

  
«Πρωθυπουργέ, έχουμε πρόβλημα»: Η αποκάλυψη για τα παραλίγο «νέα Ίμια»

«Ο σκοπός της προσπάθειάς μας είναι η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας. Η αποτροπή είναι η πεποίθηση προς κάθε κατεύθυνση ότι εξαιτίας της ετοιμότητας και των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας δεν συμφέρει κανέναν να σκεφτεί οποιαδήποτε επιβουλή εναντίον των κυριαρχικών μας συμφερόντων. Το κόστος που θα υποστεί θα είναι πάντα μεγαλύτερο από το όφελος που επομένως σκοπεύει να αποκομίσει» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημερώνοντας τους βουλευτές της Επιτροπής.  

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις επισήμανε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η προώθηση μας πολιτικής βασισμένης στις αρχές καλής γειτονίας, του σεβασμού τους Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών. 

«Προχθές είχα μια πρώτη τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογο μου κ. Ακάρ, όπου με διαβεβαίωσε με όλη του την καρδία ότι σκοπός του είναι να συνομιλούμε μαζί, προκειμένου να βρούμε λύσεις παρά τις διαφορές μας. Τον διαβεβαίωσα ότι αυτός είναι και ο δικός μας στόχος, αλλά παράλληλα έχουμε και μια δουλειά και αυτή είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της πατρίδας μας μέσω της ισχυρής παρουσίας και της ισχυρής αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων. Συμφωνήσαμε να μιλάμε, θεωρώ πως έχει σημασία τα κανάλια επικοινωνίας να μένουν ανοιχτά ακόμα και σε περιόδους έντασης» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας ο οποίος πρόσθεσε ότι συμφώνησε με τον Ακάρ να συζητήσουν από κοντά για πρώτη φορά στο περιθώριο της προσεχούς συνεδρίας των χωρών- μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στα τέλη του Οκτωβρίου.

«Όλοι συμφωνούμε πως το ζήτημα της Εθνικής Άμυνας της χώρας δεν είναι κομματική υπόθεση, αλλά εθνική, επομένως δεν προσφέρεται ως πεδίο για στείρα κομματική αντιπαράθεση, αλλά για συζήτηση και εποικοδομητική κριτική επί συγκεκριμένων προτάσεων πεδίων, σχεδιασμών, πολιτικών που αναπτύσσει το υπουργείο», ανέφερε επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της δημόσιας συνεδρίασης, καθώς ακολούθησε ενημέρωση κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την τήρηση πρακτικών.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν είναι το βασικό και κυρίαρχο όργανο χάραξης εξωτερικής πολιτικής της χώρας. «Αυτή η αρμοδιότητα ανήκει πρωτίστως στον πρόεδρο της κυβέρνησης και φυσικά στο υπουργείο Εξωτερικών. Αναπόφευκτα, εμπλέκεται το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας διαμέσου του πολύ σημαντικού εργαλείου της αμυντικής διπλωματίας, εις το οποίο έχει αναπτύξει και συνεχίζει να αναπτύσσει εντατική δραστηριότητα».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top