Στην Ολλανδία την Τρίτη ο Μητσοτάκης

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας και επίσκεψη σε πανεπιστήμιο

Κυριάκος Μητσοτάκης

Την Ολλανδία επισκέπτεται την Τρίτη 3/9 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί στις 11.30 το πανεπιστήμιο τεχνολογίας Αϊντχόβεν και στις 14.15 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ρούτε και θα ακολουθήσουν επίσημες κοινές  δηλώσεις.

Στόχος του πρωθυπουργού να δημιουργηθεί δια μέσου των Υπουργείων Εξωτερικών των δυο χωρών μια γέφυρα συνεργασίας σε θέματα υψηλής τεχνολογίας με συνεργασίες  αρμόδιων φορέων.

Επίσης, κυριαρχεί στην ατζέντα η οικονομία, καθώς η Ολλανδία μαζί με την Γερμανία θα πρέπει να εγκρίνουν μέσω των κοινοβουλίων τους ενδεχόμενες αλλαγές στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, όπως είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ψηλά στην ατζέντα και το μεταναστευτικό, αλλά και τα διμερή και μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως το brexit και ο κοινοτικός προϋπολογισμός.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υφυπουργός Επικρατείας και  κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών  για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, ο Γ.Γ,  Εξωστρέφειας  Γρηγόρης Δημητριάδης, η διευθύντρια του διπλωματικού του γραφείου Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο σύμβουλος του για ευρωπαϊκά θέματα Δημήτρης Μητρόπουλος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top