Αντεπιτίθεται η Θάνου: «Θα παραμείνω στην Επιτροπή Ανταγωνισμού»

Περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου μετά την απομάκρυνσή της

Δείτε στο video τι δήλωσε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» η Βασιλική Θάνου

Παράνομη θεωρεί την απομάκρυνσή της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η Βασιλική Θάνου, τονίζοντας πως θα περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης, στην οποία έχει προσφύγει.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1, χαρακτήρισε τον εαυτό της «έκπτωτο πρόεδρο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τόνισε ότι «ουδέποτε υπήρξε κομματικό πρόσωπο κι αυτό το απέδειξε κατά τη διάρκεια της 8μηνης θητείας της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού». Κατά την άποψή της, ο μόνος λόγος για την απομάκρυνσή της είναι ότι αποτελεί πρόσωπο το οποίο δεν είναι αρεστό στη νέα κυβέρνηση και καταλόγισε την έντονη κριτική που δέχεται στην εμπάθεια που τρέφουν στο πρόσωπό της κάποιοι κύκλοι της Δικαιοσύνης.

Β. Θάνου: Προσφυγή στο ΣτΕ για αποπομπή από Επιτροπή Ανταγωνισμού

«Καθαιρέθηκε» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η Θάνου

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επιστολή της, υπογραμμίζοντας πως είναι μια πρώτη απάντηση που κρατά ίσες αποστάσεις κι ότι η επιστολή της έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες, οι οποίες θα απαντήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την κυρία Θάνου, υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, αυτό της Ουγγαρίας, περίπτωση στην οποία η ΕΕ έκρινε παράνομη την απόφαση της ουγγρικής Κυβέρνησης.

Διαβεβαίωσε ακόμα ότι σε περίπτωση που δικαιωθεί και παραμείνει στη θέση της, θα συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση, καθώς τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να λειτουργούν θεσμικά και όχι με βάση τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές τους.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τη φράση που της αποδίδεται, ότι μετά τον διορισμό της δήλωσε πως «τώρα δεν μπορεί να με κουνήσει κανείς», απάντησε ότι πρόκειται για διαστρέβλωση των λεγόμενών της και ότι αυτό που στην πραγματικότητα είπε είναι ότι «με βάση τον νόμο, κανείς πλέον δεν μπορεί να με εκδιώξει από τη θέση μου».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top