Χρυσή Αυγή: Εικόνα διάλυσης μετά τις εκλογές

Η ήττα έδωσε τη χαριστική βολή στο κόμμα του Μιχαλολιάκου

Εικόνα αποσύνθεσης στη Χρυσή Αυγή. Η οργάνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου καταρρέει, αφού στελέχη αποχωρούν και κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο τα γραφεία. 

Η ήττα στις εκλογές έδωσε τη χαριστική βολή στο κόμμα. Στις 7 Ιουλίου άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. 

Ακόμη και το σάιτ τέθηκε προσωρινά εκτός λειτουργίας. Ο γραμματέας του κόμματος μιλάει για πόλεμο εναντίον του.

Ο Νίκος Μιχαλολιακος άνοιξε καινούργια ιστοσελίδα. Με νύχια και με δόντια προσπαθεί να δείξει ότι δεν τρέχει τίποτα. Τα βάζει με δημοσιογράφους και την ΕΦΣΥΝ που έγραψε ότι «το μόρφωμα τελειώνει». 

«Μέσα στο δημοσίευμα υπάρχουν ατέλειωτες ψευδολογίες, που θυμίζουν μυθιστόρημα όπως ότι “αδειάζω τους συναγωνιστές μου” (που το είδε αλήθεια;!), η θέση μου, η οποία παραμένει σταθερή από την πρώτη στιγμή της παράνομης συλλήψεώς μου είναι ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν έχει την οποιαδήποτε σχέση με τις οποιεσδήποτε παράνομες πράξεις» αναφέρει ο Μιχαλολιάκος. 

Η παρακμή στο κόμμα  ανοίγει στόματα.

«Θεωρώ ξεκάθαρα ότι είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που εμπορεύεται τον πατριωτισμό και κατά καιρούς παίρνει τη μορφή του ναζιστικού μορφώματος. Ό,τι πουλάει στην κοινωνία και τον κόσμο, το εμπορεύεται» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Βογιατζής. 

Τα τάγματα εφόδου εξαφανίστηκαν, η Χρυσή Αυγή έκοψε μαχαίρι την πλειοδοσία εθνικισμού 

Οι συνέπειες  της διάλυσης είναι ορατές και στη δίκη που μπαίνει πια στην τελική ευθεία. Ο ένας τα ρίχνει στον άλλον ενώ ακόμα και συνήγοροι υπεράσπισης μελών της οργάνωσης δηλώνουν στο Star ότι οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίζονται στο δικαστήριο. 

«Οι κατηγορούμενοι δεν έχουν πατήσει στο δικαστήριο. Δεν έχουν ακούσει τι έχουν πει οι μάρτυρες υπερασπίσεως ούτε οι μάρτυρες κατηγορίας. Αυτομάτως δημιουργεί κάποια προβλήματα. Είναι ένα πράγμα που αποδυναμώνει την υπεράσπισή τους» ανέφερε ο δικηγόρος κατηγορουμένων Χρυσής Αυγής, Στάθης Καρυδομάτης. 

Λαγός, Ηλιόπουλος, Βογιατζής και μια σειρά μεσαίων στελεχών αποχώρησαν ήδη από τη Χρυσή Αυγή.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top