Το σχέδιο της κυβέρνησης για αστυνόμευση του κέντρου της πρωτεύουσας

Σε ποιες περιοχές ξεκινούν περιπολίες πάνοπλοι αστυνομικοί

Τη μάχη κατά της εγκληματικότητας είναι έτοιμη να δώσει η κυβέρνηση βγάζοντας στην πρώτη γραμμή έμπειρα και εκπαιδευμένα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το νέο διευρυμένο σχέδιο αστυνόμευσης πάνοπλοι άντρες θα περιπολούν σε τουριστικά σημεία της πρωτεύουσας αλλά και στο μετρό της Αθήνας. 

Στις αποβάθρες του μετρό η πιο συνηθισμένη κίνηση είναι…  η τσάντα μπροστά από τον  φόβο για τυχόν επιτήδειους. Αίσθημα ασφαλειας; Μηδέν. Αυτό τώρα έρχεται να αλλάξει με την ευέλικτη ομάδα εμφανούς αστυνόμευσης άμεσης ανταπόκρισης. 

Παράλληλα, έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας θα βρίσκονται στα κέντρα ελέγχου καμερών του Μετρό για να εντοπίζουν πορτοφολάδες, με σκοπό την έγκαιρη παρέμβαση και τη σύλληψή τους. 

Ήδη τα μέτρα ασφαλείας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  έχουν αυστηροποιηθεί. Οι αρχές συνέλαβαν τρεις Ρουμάνους πορτοφολάδες,  οι οποίοι στη διαδρομή από Ομόνοια προς Σύνταγμα, δημιουργώντας τεχνητό συνωστισμό, αφαιρούσαν προσωπικά αντικείμενα από επιβάτες. 

Το νέο  διευρυμένο σχέδιο αστυνόμευσης θα λειτουργήσει ως ένα δίχτυ προστασίας πάνω από την καρδιά της πρωτεύουσας. 

Κάποια από τα βασικά σημεία αιχμής θα είναι: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μουσείο Ακρόπολης, Λόφος Φιλοπάππου, Στύλοι Ολυμπίου Διός,  Πλατεία Συντάγματος, Ερμού, Μοναστηράκι. 

Ο Υπουργός  Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης είχε συνάντηση  με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Αποφασίστηκε η  συνέχιση των δράσεων αστυνόμευσης, η σταδιακή πύκνωση πεζών και εποχούμενων περιπολιών αλλά και η   δημιουργία γραμμής καθημερινής επικοινωνίας μεταξύ της Αστυνομίας και του εμπορικού συλλόγου. 

Παράλληλα σχεδιάζεται και ο "νέος Κορυδαλλός",  με hi-tech συστήματα,  όπως αυτόματες  κάμερες υψηλής ευκρίνειας, ηλεκτρονικά κελιά ασφαλείας και ειδικούς  ψυχολόγους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top