Τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού!

Τι δήλωσε για το περιστατικό ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης

Επικίνδυνη κλιμάκωση των Τούρκων στο Αιγαίο αυτή τη φορά στη νησίδα Ζουράφα.  Τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό του Λιμενικού την ώρα που το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους πραγματοποιούσε διάσωση μεταναστών. 

Όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o Λάμπρος  Δεμερτζής, σκάφος του Λιμενικού που πραγματοποιούσε περιπολία μεταξύ Σαμοθράκης και βραχονησίδας Ζουράφας εντοπίζει μια λέμβο με μετανάστες και μια τουρκική ακταιωρό να κατευθύνονται με ταχύτητα προς τη νησίδα. 

Στις 7:05 το πλωτό σκάφος του Λιμενικού 614 καλεί τον Τούρκο κυβερνήτη να εγκαταλείψει την περιοχή, επειδή βρίσκεται σε ελληνικά χωρικά ύδατα.  

Οι παράτυποι μετανάστες προκειμένου να μην περισυλλεχθούν από τους Τούρκους, έπεσαν στη θάλασσα. Η  τουρκική ακταιωρός  με στόχο να παρεμποδίσει το έργο του ελληνικού περιπολικού, στράφηκε εναντίον του προσπαθώντας να το εμβολίσει. Το σκάφος του Λιμενικού κατάφερε με ελιγμούς να αποφύγει την σύγκρουση  με την  τουρκική ακταιωρό.  

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε πως τα στελέχη της ελληνικής ακτοφυλακής αντιμετωπίζουν ψύχραιμα  και με αποφασιστικότητα τέτοια περιστατικά. «Είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι» δήλωσε χαρακτηριστικά .

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι προκαλούν στη στρατηγικής σημασίας περιοχή της Ζουράφας. Σε παλαιότερο βίντεο που δημοσίευσε το τουρκικό ΗΧΑ  μια τουρκική ακταιωρός εμφανιζόταν να  να παρενοχλεί περιπολικό του Λιμενικού υπό τις…  επευφημίες Τούρκων ψαράδων! 

Η τουρκική προκλητικότητα δεν έχει όρια, καθώς πολλές φορές οι ψαράδες μας καταγγέλλουν ότι τους διώχνουν ενώ ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. 

 «Οι ψαράδες πάντα δέχονται παρενοχλήσεις,  πολλές φορές προσπαθούν μόνοι τους,  άλλες φορές φωνάζουν το Λιμενικό, άλλες φορές υποχωρούν βέβαια» δήλωσε στο Star  ο δήμαρχος Σαμοθράκης Δημήτρης Βίτσας. 

Οι Τούρκοι βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των προσφύγων, αφού το τελευταίο διάστημα άνοιξαν και πάλι την κάνουλα των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. Μέσα σε ένα μήνα ήρθαν συνολικά 3.200 μετανάστες στα νησιά Σάμος, Χίος, Λέσβος, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top