Μητσοτάκης για τον σεισμό: Ένα μεγάλο μπράβο στον κρατικό μηχανισμό

Επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο πρωθυπουργός

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων  Χαλάνδρι μετέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 9 μ.μ. προκειμένου να ενημερωθεί για την αποτίμηση της κατάστασης στην Αθήνα, μετά τον σημερινό σεισμό.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθιηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη του φαινομένου και την πορεία των ενεργειών του κρατικού μηχανισμού. .

«Επισκέφθηκα το Κέντρο Επιχειρήσεων προκειμένου να συγχαρώ τις άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  και να τους ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκρισή τους στον σεισμό που έπληξε την Αθήνα. Θέλω να πω για μια ακόμα φορά ένα μεγάλο μπράβο στον κρατικό μηχανισμό που κινητοποιήθηκε άμεσα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.      

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι σεισμογενής χώρα, έχουμε μάθει να ζούμε με τους σεισμούς»  και ότι «το πρώτο μέλημα του κράτους είναι να προστατεύει τις ζωές και τις περιουσίες των Ελλήνων  πολιτών».   

Στις 10 μ.μ. θα συνεδριάσει ο ΟΑΣΠ υπό την προεδρία του Ευθύμιου Λέκκα

Ο κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει αμέσως μετά τον σεισμό με τους αρμόδιους για τη διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών υπουργούς και τους ζήτησε να τεθούν σε επιφυλακή η Πυροσβεστική και οι Υπηρεσίες που σχετίζονται με την πολιτική προστασία, όπως επίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις, η ΕΛΑΣ και το Λιμενικό.    

Σε συνεχή επικοινωνία ο Μητσοτάκης με υπουργούς μετά τον σεισμό

Συνεδρίασε το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων για τον σεισμό στην Αθήνα 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top