Άδωνις για Χαλκιδική: Αίτημα ενίσχυσης των πληγέντων στην ΕΕ

Χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης από το Υπουργείο Ανάπτυξης

Άδωνις Γεωργιάδης Υπουργείο Ανάπτυξης

Αίτημα ενίσχυσης στο Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για τις φυσικές καταστροφές υπέβαλλε η Ελλάδα σχετικά με την τραγωδία  στη Χαλκιδική, όπως ανακοίνωσε ο     Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης. 

Φονική θεομηνία με έξι νεκρούς και έναν αγνοούμενο στη Χαλκιδική

Βίντεο: Η στιγμή που τα 11 μποφόρ «χτυπούν» τη Χαλκιδική

Χαλκιδική: Ο αέρας σήκωσε τον οκτάχρονο και τον πέταξε σε τζαμαρία

«Καταρχάς, να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου και τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες από την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική. Η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κινητοποιήθηκε άμεσα, δίνοντας σαφείς κατευθύνσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίσπευση της καταγραφής των ζημιών και την τεκμηρίωση του κόστους τους, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.  

Πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης:  

«Κύρια ευθύνη μας είναι ο καθορισμός των αναγκών χρηματοδότησης για έργα αποκατάστασης ή ενέργειες ανακούφισης του τοπικών πληθυσμών, καθώς και η εκτίμηση της δυνατότητας κινητοποίησης αντίστοιχων χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήδη, αποστείλαμε αίτημα για την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για φυσικές καταστροφές. 

Το Υπουργείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας και κινητοποιεί όλα τα διαθέσιμα εθνικά και ευρωπαϊκά μέσα για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top