Τι είπε ο Τσίπρας για το Μάτι και τι πραγματικά συνέβη

Οι υπουργοί που δεν… έβλεπαν λάθη και πότε ήξεραν ότι υπήρχαν νεκροί

O Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στον Σκάι αναφέρθηκε αναλυτικά στο Μάτι και η εικόνα που έδωσε για τους αρμόδιους υπουργούς και επιτελείς σόκαρε. Όπως υποστήριξε  δεν τον είχαν ενημερώσει για τους νεκρούς και «πάγωσαν  μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα». Έπαθαν πανικό  και δεν του είπαν καν πως η περίφημη σύσκεψη μεταδιδόταν απευθείας . 

Τσίπρας: Δεν μου είπαν για τους νεκρούς στο Μάτι

Ποιοι ήταν όμως σε αυτή την  σύσκεψη; Οι υπουργοί Τόσκας,  Σκουρλέτης,  Σπίρτζης Φαμελος,  Πολάκης,  οι αρχηγοί και οι υπαρχηγοί  Αστυνομίας και Πυροσβεστικής,  ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δουρου.  

«Όταν έφυγε η κάμερα τους λέω γιατι είστε έτσι; Τι έχει γίνει πείτε μου και μου λένε ότι υπάρχει πιθανότητα πρόεδρε να έχουμε περισσότερους νεκρούς» δήλωσε ο κ. Τσίπρας στον Σκάι.  

Πριν απο τη σύσκεψη ο κ. Τσίπρας ήξερε μόνο για δύο νεκρούς απο αναθυμιάσεις όπως είπε.   Και όμως: Νεκροί  υπήρχαν απο νωρίς το απόγευμα. Τέσσερις ώρες πριν την σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα,  στις 19.40,  στο συντονιστικό,  άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ αναφέρουν ότι βρίσκουν τον πρώτο νεκρό στην οδό Δημοκρατίας .Ενημερώνουν μέσω ασυρμάτου το Κέντρο τους και αυτοί με τη σειρά τους το αρχηγείο. Δέκα λεπτά αργότερα. στις 19. 50, διασώστες εντοπίζουν και αυτοί, δεύτερο νεκρό απο τη φωτιά .Η θλιβερή είδηση μέσω του Κέντρου φθάνει στον αρχηγό της Πυροσβεστικής.

Οι αρχηγοί ενημερώνουν τον πολιτικό προϊστάμενό τους  Νίκο Τόσκα και εκείνος όφειλε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό.

Το Star απευθύθηκε στους μετέχοντες στην περιβόητη  σύσκεψη οι οποίοι,  πάντα σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, δεν τον είχαν ενημερώσει. Ποιες ήταν οι αντιδράσεις τους στον Βάιο Σύρρο, όταν τους ζήτησε να τοποθετηθούν;  

Κωνσταντίνος Τσουβάλας, πρώην Αρχηγός ΕΛΑΣ: «  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την επικοινωνία. Θα  επικοινωνήσετε με το Πυροσβεστικό Σώμα. Να είστε καλά».  

Νίκος Τόσκας, πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη:  «Ήταν σαφέστατος ο πρωθυπουργός και άρα δεν έχω να εξηγήσω τίποτα παραπάνω».  

Και όμως  δύο ημέρες μετά την τραγωδία είχαν γίνει οι παρακάτω δηλώσεις σε συνέντευξη Τύπου:  

Νίκος Τόσκας:  «Δεν μπορώ να βρω επιχειρησιακά λάθη» 

Σωτήρης Τερζούδης, πρώην Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος: «Δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό». 

«Πολλές φορές λειτουργείς χωρίς να το καταλαβαίνεις σε μια ένδειξη, με ένα κλίμα που ήταν σε μεγάλο βαθμό κλίμα πανικού» δήλωσε πάντως στον Σκάι  ο πρωθυπουργός.  

Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης πως τον ενδιέφεραν εκείνη τη στιγμή  οι άνθρωποι και όχι η επικοινωνιακή διαχείριση.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top