Τσίπρας: Υποκρισία η στάση της ΝΔ στο Μακεδονικό

«Ο Μητσοτάκης γνώριζε την επιστολή Καραμανλή»

Αλέξης Τσίπρας

Για «υποκρισία» κατηγορεί  ο  Αλέξης Τσίπρας τη ΝΔ και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη στο ζήτημα του Μακεδονικού, στη συνέντευξη που παραχώρησε σε περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς και προβάλλεται σήμερα. 

«Σήμερα στα βόρεια σύνορά μας δεν έχουμε μια πληγή, έχουμε μια φίλη χώρα, της οποίας την ασφάλεια εγγυάται ο ελληνικός στρατός, της οποίας τον εναέριο χώρο επιτηρούν τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη και όχι τα τούρκικα» τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ για την επιστολή Καραμανλή προς τον Τζ. Μπους υποστήριξε:  «Αν εγώ είχα γράψει τέτοια επιστολή όπως του κ. Καραμανλή και τους έλεγα, "διατηρήστε το συνταγματικό σας όνομα, μην το αλλάξετε, να λέγεστε Μακεδονία, αφήστε όλες τις χώρες που σας έχουν αναγνωρίσει έτσι να σας λένε Μακεδονία και απλά προσθέστε ένα Μακεδονία - Σκόπια εις τον ΟΗΕ", φανταστείτε πόσες φορές θα μιλάγανε και πού θα πηγαίνανε και τι ακριβώς θα κάνανε». 

Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής διαμήνυσε πάντως ότι  η ονομασία “Μακεδονία  - Σκόπια”   ήταν πρόταση του ειδικού διαπραγματευτή του ΟΗΕ Νίμιτς και ότι τη στάση του ως πρωθυπουργός την εξέφρασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στη σύνοδο του Βουκουρεστίου το 2008 με αποτέλεσμα να μην ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ.

 Τι απαντά το περιβάλλον Καραμανλή για το δημοσίευμα σχετικά με τα Σκόπια     

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: 

«Εδώ μιλάμε για μια μεγάλη υποκρισία. Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προφανώς τα γνώριζε όλα αυτά, οφείλει σήμερα μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό». 

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι «στήσανε πάνω σε ένα μεγάλο εθνικό ψεύδος μια σκευωρία εις βάρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε ένα μεγάλο διχασμό με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσει φθορά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σ’ εμένα προσωπικά».

Όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός ανέφερε  ότι «η ανατροπή και η νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά, είναι ο ρεαλιστικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ».  

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι «ξεχειλίζει η αλαζονεία και ζητάνε μάλιστα από τον ελληνικό λαό να πάρουν λευκή επιταγή» και ότι «μάλιστα βγαίνουν και λένε ότι εάν ο ελληνικός λαός δεν τους δώσει αυτή τη λευκή επιταγή τότε θα τον τιμωρήσουν πηγαίνοντας σε επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση μέσα στον Δεκαπενταύγουστο».

Για το  θέμα της επικουρικής ασφάλισης ο πρωθυπουργός  ισχυρίσθηκε ότι «το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του κ. Μητσοτάκης πέρα από το ότι ενέχει κινδύνους -πχ Ασπίς Πρόνοια ή στις ΗΠΑ AIG-, δημιουργεί κενό στην χρηματοδότηση και ε τέλει σε μείωση των επικουρικών και των κύριων συντάξεων», ενώ  επέκρινε  τον κ. Μητσοτάκη και για ασάφεια στο πρόγραμμά του για τη μείωση της φορολογίας.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top