Επίθεση Τσίπρα στον Καραμανλή για την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη

Κριτική και σε Παπανδρέου – Σαμαρά

Αλέξης Τσίπρας

Κριτική στον Κώστα Καραμανλή άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας  σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, σχετικά με την  παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, με την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. 

Αποθεώθηκαν Κώστας Καραμανλής και Νατάσσα στη Θεσσαλονίκη

 «Μίλησε 16 λεπτά, πάνω κάτω 1,5 λεπτό για κάθε χρόνο σιωπής. Σεβαστή η επιλογή του αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι εγώ, όπως και όλοι οι πολίτες, ανέμενα να έχει κάποια δόση αυτοκριτικής για τα δικά του πεπραγμένα. Μπορεί να μην ήταν πρωθυπουργός στα μνημόνια, ωστόσο ήταν ο πρωθυπουργός που άφησε ανοιχτή την πόρτα στα μνημόνια»,  υποστήριξε ο κ. Τσίπρας. 

Κριτική άσκησε και στους πρώην πρωθυπουργούς Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά για τους οποίους ανέφερε: « Ο επόμενος μάλλον δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε, έλεγε «λεφτά υπάρχουν», οδήγησε τη χώρα στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ και αυτός επέλεξε να φύγει και να παραδώσει στον επόμενο, σε ένα μη εκλεγμένο πρωθυπουργό. Ο μεθεπόμενος, ο κ. Σαμαράς,  μιλούσε για Ζάππεια και επέλεξε να παραδώσει τη χώρα στο λεγόμενο σχέδιο της «αριστερής παρένθεσης», λεηλατημένη χώρα, με άδεια ταμεία».

Και για του τρεις εκλεγμένους  προκατόχους του ο σημερινός πρωθυπουργός  υποστήριξε επίσης  ότι «έχουν βαρύτατες ευθύνες για τη χρεοκοπία και αργότερα, τη λεηλασία αυτής της χώρας».

Αναγνώρισε πάντως ότι η κυβέρνηση Καραμανλή προσπάθησε να βάλει τάξη στο χώρο των ΜΜΕ, αλλά απέτυχε, όπως είπε, προσθέτοντας ότι η δική του κυβέρνηση βρέθηκε στον «τοίχο» του ΣτΕ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. «Εκ του αντικειμένου δεν πετύχαμε το στόχο μας, αλλά συγκρουστήκαμε» ισχυρίσθηκε.  

Σχετικά με την υπόθεση Novartis και τις κατηγορίες Σαμαρά για πλεκτάνη, ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «”Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης”. Ο κ. Σαμαράς έχει τεράστιες ευθύνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Novartis». Διευκρίνισε όμως: «Εγώ ποτέ δεν μίλησα για ποινικό σκέλος, μιλούσα για πολιτικές ευθύνες και ο κ. Σαμαράς έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες».  Όπως  πρόσθεσε,  οι μονές τιμές φαρμάκων που δεν μειώνονταν ήταν εκείνες του Νοβάρτις, ενώ στο κούρεμα ομολόγων του κ. Βενιζέλου η Novartis είχε εσωτερική ενημέρωση και τα «ξεφορτώθηκε» νωρίτερα

«Μαθηματικά είναι απόλυτα εφικτά να καλύψουμε τη διαφορά των 500.000 ψήφων. Εξαρτάται από τη συμμετοχή στην κάλπη, πόσοι και ποιοι θα ψηφίσουν» σχολίασε επίσης για τις επερχόμενες εκλογές και πρόσθεσε για την προαναγγελία Μητσοτάκη για  νέα προσφυγή στις κάλπες, αν δεν επιτευχθεί  αυτοδυναμία:  

Μητσοτάκης: «Ισχυρή εντολή, αλλιώς εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο»        

«Όποιο κόμμα κερδίσει τις εκλογές, με μία ψήφο διαφορά, είναι το κόμμα που θα σχηματίσει κυβέρνηση και αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης είναι παραμύθια με δράκους που δεν υπάρχουν».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top