Μητσοτάκης: «Ισχυρή εντολή, αλλιώς εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο»

«Μη ράβετε υπουργικά κοστούμια» διαμηνύει στους βουλευτές της ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε περιπέτειες θα μπει ο ελληνικός λαός, προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αν οι πολίτες δεν προσέλθουν στις κάλπες την 7η Ιουλίου και προτιμήσουν την αποχή. 

Όπως είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», το να μην υπάρξει ισχυρή εντολή μετά την Κυριακή των εκλογών σημαίνει εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική. 

Έκανε νέα έκκληση στους πολίτες να μην υπάρξει αποχή και εξήγησε ότι για λίγες ψήφους μπορεί να κριθεί η ισχυρή εντολή που διεκδικεί η ΝΔ, αλλά και πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή. 

Δεσμεύτηκε ακόμα ότι αν εκλεγεί κυβέρνηση η ΝΔ, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει είναι να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι θα έχει τη στήριξη 200 βουλευτών που απαιτείται για να έχει ισχύ ο νέος νόμος. 

«Μη ράβετε υπουργικά κοστούμια»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να μην προεξοφλούν το αποτέλεσμα της κάλπης και για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες του έστειλε μήνυμα να μην «ράβουν από τώρα υπουργικά κοστούμια».

«Τίποτε δε με ενοχλεί περισσότερο από στελέχη που προεξοφλούν την υπουργοποίησή τους. Δεν υπάρχουν έτοιμα υπουργικά κοστούμια», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση που θέλει να σχηματίσει, αν κερδίσει τις εκλογές του Ιουλίου, αποτελείται από τεχνοκράτες και σίγουρα από εκείνους που «μπορούν να διαχειριστούν το χαρτοφυλάκιο που θα τους εμπιστευτεί».

Ζήτησε, επίσης, από τα στελέχη του κόμματος του να είναι προσεκτικά όσον αφορά στη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ αποκάλυψε ότι στόχος του είναι η σύμπραξη με στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους, όχι όμως σε κυβερνητικό επίπεδο. 

Επίθεση στον Τσίπρα

Ο κύριος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για τη δήλωσή του ότι το πρόγραμμα της ΝΔ «μυρίζει αίμα», χαρακτηρίζοντας τη φράση αυτή «πρωτοφανή», ενώ κατηγόρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έμαθαν τίποτα τα χρόνια της διακυβέρνησής τους. 

Αναφερόμενος επίσης στο περιβόητο debate είπε ότι ο κ. Τσίπρας ήταν εκείνος που δεν ήθελε να βρεθεί απολογούμενος απέναντι σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. 

«Εφαρμόσιμο το πρόγραμμά μας»

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το πρόγραμμα του κόμματός του είναι εφαρμόσιμο και βασίζεται σε στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ενώ τόνισε πως οι μειώσεις συντελεστών θα γίνουν από την 1η Ιανουαρίου του 2020, γιατί δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για το 2019.

«Με ισχυρή εντολή θα πάω στις Βρυξέλλες και θα έχω ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα», είπε ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε τους πολίτες να αφήσουν εκτός Βουλής τη Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι η ΝΔ θα φέρει αμέσως τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις στη Βουλή και θα εφαρμοστεί με κλιμακωτά κριτήρια. Τόνισε ότι θα αλλάξει ο νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, υπογραμμίζοντας ότι αδικεί τους ασφαλισμένους που εργάζονται και αμείβονται ενώ σημείωσε ότι θα δημιουργηθεί ένας κουμπαράς για την επικουρική ασφάλιση των νέων ασφαλισμένων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top