Πώς θα γίνουν οι εκλογές της 7ης Ιουλίου: Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ

Όλες οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή τους

εκλογές κάλπη

Όλες τις λεπτομέρειες διεξαγωγής των εθνικών εκλογών ρυθμίζει η εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα:  «Πληροφορίες και οδηγίες για τη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019». 

Στην εγκύκλιο περιγράφονται όλα τα στάδια της εκλογικής διαδικασίας, οι αρµοδιότητες και οι ενέργειες όλων των συντελεστών, ενώ αναφέρονται και οι εκ του νόµου προβλεπόµενες προθεσµίες, µέσα στις οποίες οι τελευταίοι οφείλουν να ενεργήσουν.

Καραμανλής: Στη ΝΔ μείναμε πιστοί στις αξίες μας και δεν καταρρεύσαμε

Πέντε δέσμες για τους εργαζόμενους παρουσίασε ο Μητσοτάκης στην Ελευσίνα

Τσίπρας από τη Δραπετσώνα: Δε θα ξεμπερδέψουν εύκολα με την Αριστερά

Επισηµαίνεται ότι αρµόδιος για την οργάνωση και τη διενέργεια των εκλογών σε κάθε εκλογική περιφέρεια (νοµό) είναι ο αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας της έδρας του, ενώ αρµόδιος για όλους τους δήµους του Νοµού Αττικής είναι ο Περιφερειάρχης Αττικής. 

Το περιεχόµενο της εγκυκλίου χωρίζεται σε τρία µέρη: 

-Στο πρώτο µέρος περιέχονται πληροφορίες για την ηµεροµηνία διενέργειας των εκλογών, τον αριθµό των βουλευτών που εκλέγονται σε κάθε περιφέρεια, την κτήση του δικαιώµατος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, την υποβολή των υποψηφιοτήτων και την ανακήρυξη των υποψηφίων βουλευτών.

Στο δεύτερο µέρος περιγράφονται οι αρµοδιότητες και οι ενέργειες των κρατικών υπηρεσιών και των Οργανισµών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αµέσως µετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου έως την προηγούµενη ηµέρα της ψηφοφορίας.

Το τρίτο µέρος αναφέρεται στα ζητήµατα που πρέπει να αντιµετωπιστούν κατά την ηµέρα της ψηφοφορίας, ενώ αναλύεται και ο τρόπος ψηφοφορίας, εξαγωγής και ανακοίνωσης των αποτελεσµάτων των εκλογών.

Διαβάστε την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές

 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top