Βούτσης για μετατάξεις σε Βουλή: Δεν αισθάνομαι ίχνος ενοχής και ευθύνης

«Δεν είχα ιδέα ποιοι είναι μέσα στους 64»

«Δεν αισθάνομαι ίχνος ενοχής και ευθύνης είτε προσωπικά είτε με τη θεσμική μου ευθύνη είτε ως πλειοψηφία», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, για το ζήτημα των προσλήψεων και των μετατάξεων στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως «κρατήσαμε το ίδιο καθεστώς το οποίο υπήρχε στη Βουλή, ως προς το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων» και τόνισε πως επί θητείας έγιναν πολλά βήματα για να φύγει η Βουλή από το πελατειακό καθεστώς του παρελθόντος.

Ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για νόμιμη διαδικασία κινητικότητας, που είχε τη συναίνεση και άλλων πολιτικών κομμάτων, ενώ είπε πως ο ίδιος δε γνώριζε ποιοι ήταν ανάμεσα στους 64 υπαλλήλους, που μετατάχθηκαν.

Και 8.500 μονιμοποιήσεις λίγο πριν την κάλπη!

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναγνώρισε πως εύκολα η κοινή γνώμη επιδεικνύει ευαισθησία για το θέμα, ενώ μίλησε για «ανθρωποφαγία» και πρόσθεσε πως «είμαι ο τελευταίος που θα μιλήσω -όσο κι αν προκληθώ- για ονόματα, για σόγια, για αριθμούς κλπ. Δεν υπάρχει συμψηφισμός, δεν είναι ο στόχος να πούμε “κάναμε εμείς, κάνανε αυτοί κάποια άλλα”».

«Έγινε μια εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια επί τέσσερα χρόνια να αλλάξει ουσιαστικά, με τομές μεταρρυθμιστικές διοικητικού χαρακτήρα, ένα καθεστώς στη Βουλή που, εκ των πραγμάτων, είχε ένα χαρακτήρα απολύτως αμφιλεγόμενο, μεταβατικό, αυθαίρετο», ισχυρίστηκε ο κ. Βούτσης.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έγινε «θόρυβος» για μερικές περιπτώσεις υπαλλήλων, επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ. Είπε, μάλιστα, πως κάποιοι από αυτών είναι αποσπασμένοι από το 2007, ενώ άλλοι από το 2015.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως δεν έγινε καμία μόνιμη πρόσληψη επί των ημερών του στη Βουλή, παρά την αύξηση των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό, για τις λειτουργίες του Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης, μετά από τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Βούτση, αποφασίστηκε να «παγώσουν» οι 32 μετατάξεις υπαλλήλων, που δεν έχουν ολοκληρωθεί.

«Παγώνουν» οι μετατάξεις στη Βουλή με εντολή Τσίπρα στον Βούτση!

Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η κόρη της αντιπροέδρου της Βουλής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που ζήτησε συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ και έκανε γνωστό πως αποχωρεί από την πολιτική.

Χριστοδουλοπούλου: «Ζητώ συγγνώμη, δε θα είμαι υποψήφια στις εκλογές»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top