Το «θρίλερ» με Ανδρουλάκη - Παπανδρέου και τη θέση στην Ευρωβουλή

Οι εθνικές εκλογές, η παραίτηση και οι δεύτερες σκέψεις

Ανδρουλάκης και Παπανδρέου

Ο Νίκος Παπανδρέου, τελικά, φαίνεται πως δε θα είναι ευρωβουλευτής.

Οι πληροφορίες για νέα «καραμπόλα» στους ευρωβουλευτές, που εκλέγει η Ελλάδα (μετά την πρόθεση του κ. Βελόπουλου να παραιτηθεί), διαψεύστηκαν από το περιβάλλον του Νίκο Ανδρουλάκη.

Βελόπουλος: Τείχος 6 μέτρων στον Έβρο και θανατική ποινή στους παιδεραστές

«Θέλω να στηρίξω την παράταξη και στη μάχη των εθνικών εκλογών», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όσον αφορά στην εκλογική περιφέρεια, στην οποία θα θέσει υποψηφιότητα, αυτό θα αποφασιστεί μετά από συνάντηση με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Μία στα… 100 χρόνια: Το «καυτό» σενάριο των (νέων) εκλογών τον Αύγουστο

Η πιθανότητα εκλογής του κ. Ανδρουλάκη στις βουλευτικές εκλογές φαντάζει πολύ πιθανή, δεδομένης και της αποδοχής που είχε η υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές. Σε αυτή την περίπτωση, θα παραιτούταν από ευρωβουλευτής και τη θέση του θα έπαιρνε ο τρίτος σε ψήφους στο Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου. Όπως και εκτίμησαν πολλοί ότι σκοπεύει να κάνει ο κ. Ανδρουλάκης, ερμηνεύοντας τις δηλώσεις του.

Ωστόσο, οι πληροφορίες για πιθανή παραίτησή του, φέρεται να ενόχλησαν αρκετούς ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής, που τίμησαν με 120.000 σταυρούς τον κ. Ανδρουλάκη.

Έτσι, από το περιβάλλον του κ. Ανδρουλάκη επισημαίνεται ότι η μάχη που θα δώσει στις εθνικές εκλογές θα γίνει από μία εκλόγιμη θέση, ενδεχομένως στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Έτσι, θα κρατήσει τη θέση του ευρωβουλευτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης ήταν πρώτος με 117.894 σταυρούς, δεύτερη η Εύα Καϊλη με 98.5290 σταυρούς και ο κ. Παπανδρέου ήταν στην τρίτη θέση με 91.727 σταυρούς.

Το Κίνημα Αλλαγής πήρε ποσοστό 7,72% στις ευρωεκλογές και εκλέγει 2 ευρωβουλευτές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top