Ο νεότερος υποψήφιος στην Αθήνα πηγαίνει ακόμη… Λύκειο!

Ο 18χρονος Άγγελος Αλμπαχέι μίλησε στο star.gr

Ονομάζεται Άγγελος Αλμπαχέι και είναι 18 χρόνων. 

Είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την ανοικτή πόλη του Νάσου Ηλιόπουλου, ο νεότερος υποψήφιος για την Αθήνα και ένας από τους νεότερους σε όλη την Ελλάδα.

Ο Άγγελος είναι πρόεδρος του 15μελούς στο 16ο Ενιαίο λύκειο Αθηνών και μέλος της Νεολαίας του Σύριζα από το '18.

Όπως λέει στο star.gr και τον Μιχάλη Λαγάνη αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά ώστε να πείσει στους νέους της ηλικίας του να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι τόσο σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, όπως κ στις προηγούμενες υπάρχουν και υπήρξαν και άλλοι συνομήλικοί του υποψήφιοι.

Τι είπαν οι γονείς του για την υποψηφιότητά του

Οι γονείς του είχαν ενδοιασμούς με την υποψηφιότητα του, κυρίως ως προς το πως θα καταφέρει να συνδυάσει το διάβασμα των πανελληνίων εξετάσεων με τον προεκλογικό αγώνα. 

O Άγγελος Αλμπαχέι, υποψήφιος με τον Νάσο Ηλιόπουλο

«Στην αρχή οι συμμαθητές μου δεν το πίστευαν ότι θα είμαι υποψήφιος», δηλώνει ο Άγγελος Αλμπαχέι

Όπως λέει ο Άγγελος, αυτό απασχόλησε αρχικά και τον ίδιο, ωστόσο τελικά αποφάσισε να δοκιμάσει τις «δυνάμεις» του στα κοινά, πιστεύοντας ότι στην περίπτωση που δεν θα καταφέρει να εκλεγεί, αυτό θα τον αφήσει ανεπηρέαστο στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, οι οποίες ξεκινούν σε λίγες ημέρες.

Ο Άγγελος είναι στη θεωρητική κατεύθυνση και στόχος του είναι το τμήμα Πολιτικών Επιστημών.

Αυστηροί κριτές του Άγγελου οι καθηγητές του

Αυστηρότεροι κριτές είναι οι καθηγητές του Αγγέλου στο 16ο Ενιαίο λύκειο Αθηνών.

Βλέπουν θετικά την υποψηφιότητα του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αν και θα του συνιστούσαν να επιδιώξει να «ψηθεί» στις απαιτήσεις της καθημερινότητας του ενήλικα και έπειτα να εμπλακεί στον πολιτικό «στίβο».

«Είναι ευχής έργον τα παιδιά να ασχολούνται με τα κοινά, αλλά πρέπει πρώτα να μπουν στην αγορά εργασίας και μετά στη διαδικασία της υποψηφιότητας», λέει ο -πρόσφατα συνταξιοδοτηθείς- καθηγητής Κώστας Ανδριόπουλος για τον Άγγελο

Οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του είναι -δίχως αμφιβολία- οι συμμαθητές του. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ένας εξ αυτών στο star.gr «είναι πολύ καλό πράγμα η υποψηφιότητά του, φαίνεται ότι η νεολαία πάει μπροστά».

Ο ίδιος ο Άγγελος λέει πως στην αρχή οι συμμαθητές του δεν το πίστευαν. Όσον αφορά το εάν θα τον ψηφίσουν, καθώς με τον νέο νόμο ψηφίζουν και οι 17άρηδες, ο ίδιος λέει γελώντας «μου έχουν πει ότι θα με στηρίξουν».

«Δαγκωτό» Άγγελο Αλμπαχέι δηλώνουν πως θα ψηφίσουν οι συμμαθητές του 18χρονου

Ο Άγγελος Αλμπαχέι ξεκαθαρίζει, πάντως, πως θα συνεχίσει να ασχολείται με τα κοινά, ακόμα και αν δεν εκλεγεί. Σε κάθε περίπτωση, το κύριο βάρος θα το δώσει στις σπουδές του πάνω στο αντικείμενο των Πολιτικών Επιστημών, το οποίο άλλωστε είναι παρεμφερές με αυτό της πολιτικής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top