Καμμένος: Να διαμελιστούν τα Σκόπια από Ελλάδα - Αλβανία - Βουλγαρία!

Δήλωσε βέβαιος για «ατύχημα» με την Τουρκία στην «Ώρα της Κάλπης»

Υπέρ του διαμελισμού της Βόρειας Μακεδονίας τάχθηκε μιλώντας στο Star  ο  πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος!   

«Εγώ δεν την απεύχομαι καθόλου» δήλωσε συγκεκριμένα στην Κάτια Μακρή και στην «Ώρα της Κάλπης», απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο διάλυσης της γειτονικής χώρας.   

«Εγώ θα’ θελα να είχα τη Μεγάλη Αλβανία, να πάρει  το μεγαλύτερο μέρος των Σκοπίων, να πάρει και η Βουλγαρία το μέρος που της ανήκει, να απελευθερώσουμε και τους ορθόδοξους στο Μοναστήρι και στη Γευγελή και βεβαίως να προχωρήσουν και τα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ» δήλωσε ο κ. Καμμένος. 

Σε νέα ερώτηση μάλιστα της Κ. Μακρή  «δηλαδή θέλετε να πάρουμε από τη διάλυση του γειτονικού κράτους και εμείς ένα κομμάτι;»,  ο πρώην υπουργός Άμυνας απάντησε: 

«Εννοώ να μοιραστούν οι πληθυσμοί οι πραγματικοί από τα Σκόπια και από εκεί και πέρα να κάνουν η Αμερική και το ΝΑΤΟ τη δουλειά τους. Δηλαδή να κάνει τη μεγάλη βάση που θέλει από το Κόσσοβο στα Σκόπια. Αυτό είναι το plan b».

Αναρωτήθηκε για το ίδιο θέμα ο κ. Καμμένος: «Θέλουμε μια χώρα η οποία να λέει ότι είναι η Μακεδονία και η οποία επιμένει ακόμη και τώρα που ψηφίσθηκε – με τον τρόπο που ψηφίσθηκε με χρηματισμούς στο κοινοβούλιό τους κλπ -    το “Βόρεια Μακεδονία”,   να χρησιμοποιεί το “Μακεδονία” παντού;».                      

«Δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι πάρα πολύ το καλοκαίρι αυτό» ανέφερε επίσης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σχετικά με την πρόθεση της Τουρκίας να κάνει γεώτρηση εντός των ορίων της κυπριακής ΑΟΖ, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του μάλιστα ότι η γειτονική χώρα θα προβεί μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι στο συγκεκριμένο εγχείρημα.    

Όσον αφορά στο Αιγαίο,  ο πρώην υπουργός Άμυνας εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τις προθέσεις της Άγκυρας. «Φοβάμαι ότι θα έχουμε ατύχημα» δήλωσε στην Κ. Μακρή.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top