Γεννηματά: Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν τυφλωθεί από τη ματαιοδοξία τους

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε ως πρώτη φορά Αριστερά και δημιούργησε τη νέα Δεξιά»

Η Φώφη Γεννηματά στην Πάτρα

Σκληρή προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά από τα Ιωάννινα.

«Φοβάμαι ότι ο κ.Τσίπρας και ο κ.Μητσοτάκης θα κάνουν και χειρότερα. Γιατί η πόλωση είναι επιλογή τους, είναι μέρος του σχεδίου τους. Τυφλωμένοι από την προσωπική τους ματαιοδοξία και φιλοδοξία δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα και τις ανάγκες της χώρας και του ελληνικού λαού. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που ο κ. Ερντογάν και οι υπουργοί του κλιμακώνουν τις προκλήσεις, οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν βρήκαν μια κουβέντα για να στείλουν ένα μήνυμα εθνικής ενότητας και αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων. Ένα μήνυμα εθνικής ομοψυχίας», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η κυρία Γεννηματά είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «ήρθε ως πρώτη φορά Αριστερά και δημιούργησε τη νέα Δεξιά». Παράλληλα , κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι συμφώνησε στα μέτρα φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης, για το τρίτο και «επαχθέστερο» μνημόνιο, για «παράδοση» του εθνικού πλούτου στην τρόικα για 99 χρόνια και για «νησιά-αποθήκες ψυχών» για να κάνει το χατίρι της κυρίας Μέρκελ.

Εξάλλου, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «παρέδωσε τη μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα στις Πρέσπες, για να δεχθεί "φιλικά κτυπήματα στην πλάτη" από τους ισχυρούς, όπως τον Τραμπ και τη Μέρκελ».

Αναφερόμενη στη 13η σύνταξη, η Φώφη Γεννήματα, τη χαρακτήρισε εκλογικό επίδομα και υπογράμμισε, ότι «οι πολίτες έχοντας υποστεί τα εξοντωτικά μέτρα, ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που τη διέλυσε, έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο».

Για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε πως είναι πιστός στον στρεβλό κρατισμό και τις πελατειακές σχέσεις και συνέχισε: «Ο κ.Μητσοτάκης κουβέντα δεν έχει πει για τις ευθύνες της παράταξης του στον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση, το 2004-09, την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. την κακοδιαχείριση των δημόσιων οικονομικών, το πάρτι της φαρμακευτικής δαπάνης, τη διόγκωση του ελλείμματος».

Συνεχίζοντας η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε «Βαθιά ταξική η σκέψη του κ. Μητσοτάκη, όταν μιλά για τον "ψυκτικό από το Περιστέρι". Το χάσμα ανάμεσα στις δυο όχθες του Κηφισού το γεφύρωσε το ΠΑΣΟΚ. Ίσες ευκαιρίες για όλους τους νέους. Δεν θα βάλετε όρια στα όνειρα της νέας γενιάς κ. Μητσοτάκη. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι η λύση για το αύριο. Η πολιτική της οδηγεί στα ίδια αδιέξοδα. Ο Τσίπρας φεύγει, Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι για τη χώρα. Η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή. Δεν είναι λύση η επιστροφή της Δεξιάς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top