Μητσοτάκης: Στον καχύποπτο λέω “δώσε μου μία ευκαιρία να δοκιμαστώ”

Τι λέει για ποδόσφαιρο, μπάσκετ και… τον τελικό του Champions League

«Στον καχύποπτο λέω: "δώσε μου την ευκαιρία να δοκιμαστώ και την επόμενη φορά να με κρίνεις πιο αυστηρά"», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 radio.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως έχει ξεκάθαρο σχέδιο για τη χώρα, το οποίο αφορά όλους τους Έλληνες: «Θα είμαι εδώ για όλους και για αυτούς που δεν θα με ψηφίσουν. Αυτοί οι διχασμοί είναι που μας έχουν πάει πίσω. Αξίζουμε καλύτερα».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ως «το πρώτο ημίχρονο» και υποστήριξε πως μία νίκη της ΝΔ θα έπρεπε να ισοδυναμεί με παραίτηση του πρωθυπουργού και εκλογές: «Αλλά αν δεν γίνει αυτό, η μπάλα χαμηλά. Κερδίζεις με ένα σκορ με καθαρή νίκη και έχεις τη ρεβάνς. Η μεγάλη νίκη θα μας ικανοποιήσει, αλλά από εκεί και πέρα θα κάνουμε τη δουλειά μας να πείσουμε τους πολίτες για τις εθνικές εκλογές. Η ομάδα θα πάει καλά».

Σχολιάζοντας τις εντάσεις στη Βουλή, που πολλές φορές χαρακτηρίζονται «γηπεδικές», ο κ. αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει μια αντιπαράθεση, χωρίς υψηλούς τόνους: «Μπορεί όμως να δώσει την εντύπωση μιας κοκορομαχίας και όλοι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να συζητάμε πολιτικά. Δεν πρέπει η Βουλή να γίνεται με την κακή έννοια "γήπεδο"».

Τι λέει για ποδόσφαιρο, μπάσκετ και… τον τελικό του Champions League

Ο κ. Μητσοτάκης αγαπά τον αθλητισμό και έτσι δε γινόταν να μη σχολιάσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι αγγλικός «εμφύλιος» ανάμεσα σε Τότεναμ και Λίβερπουλ.

«Στην Αγγλία είμαι Λίβερπουλ, η προτίμησή μου για το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ξεκάθαρη. Μεταξύ Τότεναμ και Λίβερπουλ, επιλέγω Λίβερπουλ», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επισημαίνοντας ότι είναι «αδιανόητο να υπάρχουν 1.000 θεατές και 3.000 αστυνομικοί στον τελικό Κυπέλλου».

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα εξέφρασε την εκτίμηση πως αυτά θα έπρεπε να διαχειρίζονται κεντρικά, ενώ δήλωσε φανατικός του VAR, αλλά και υποστηρικτής της αναγκαιότητας των υποδομών στις ομάδες, ώστε να αναδεικνύουν και παίκτες από τα «φυτώρια».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη βία λέγοντας πως είναι το πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με τις πρόσφατες αλλαγές που ανακοινώθηκαν: «Δεν μπορείς να αλλάζεις τους κανόνες εκ των υστέρων, η αναδιάρθρωση θα πρέπει να γίνει από την αρχή. Δίκαιο έχουν στα Γιάννενα και φωνάζουν».

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ, ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του γι' αυτό που συμβαίνει. «Πάντα υπήρχε ένταση μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά ποτέ έτσι».

Τέλος, δήλωσε θαυμαστής του Στέφανου Τσιτσιπά, του Αντετοκούμπο, αλλά και του ΝΒΑ, επισημαίνοντας το καλό κλίμα που επικρατεί στα εκεί γήπεδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top