Μαίνεται ο πόλεμος για τον πατέρα του Πρωθυπουργού

Η αδελφή και ο ξάδελφος του Πρωθυπουργού απάντησαν στις κατηγορίες

Στα ύψη είναι η πολιτική αντιπαράθεση μετά τα όσα είπε στη βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα είχε συνεργαστεί με τη χούντα. Η αδερφή του πρωθυπουργού Ζανέτ και ο ξάδερφος του, Γιώργος Τσίπρας, απέκρουσαν τις κατηγορίες μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού και ξάδερφος του, μίλησε στην εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου, για την επίμαχη περίοδο που ο πατέρας του Ηρακλής και ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος, εργάζονταν ως μηχανικοί.

«Ήταν εργολήπτες δημοσίων έργων πριν τη χούντα. Συνέχισαν να το κάνουν με μεγάλη ύφεση βέβαια γιατί αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα μέσα στη χούντα. Αρκετό καιρό πριν πέσει η χούντα αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό, γιατί δεν έβρισκαν εδώ πέρα έργα» είπε ο Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείο του Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας στην ΕΡΤ. 

Ζανέτ Τσίπρα: «Δεν επιτρέπω σε κανέναν να διασύρει τη μνήμη του πατέρα μου»

Σε μια σπάνια εμφάνιση η αδερφή του πρωθυπουργού, κάλεσε του επικριτές του πατέρα της, να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη. 
«Δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον πιάνουν στο στόμα τους, να διασύρουν τη μνήμη του άδικα για να εξυπηρετούν τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες. Ως εδώ!»

Ζανέτ Τσίπρα: «Δε θα επιτρέψω να διασύρουν τη μνήμη του πατέρα μου»

Η φωτογραφία που εξόργισε το Μαξίμου

Παρά τις επίμονες προσπάθειες των συνομιλητών του στο πάνελ της εκπομπής επί του πιεστηρίου , ο Κος Κεφαλογιάννης επέμεινε προκαλώντας σήμερα την οργή του Μεγάρου Μαξίμου που κάνει λόγο για χουντικής κοπής ψεύδη και επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
«Θα έχει το πολιτικό θάρρος να ξεκολλήσει από τον βούρκο, επιλέγοντας να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα στα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό;Ή θα συνεχίσει να κυλιέται στη λάσπη;» σημείωσαν πηγές του Μαξίμου. 

Μαίνεται ο πόλεμος για τον πατέρα του Πρωθυπουργού 

«Το ότι ο Κος Τσίπρας συστηματικά έχει μπλέξει στην πολιτική αντιπαράθεση συζύγους, γονείς… ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος όταν ακούστηκε αυτό για τον πατέρα του και τη χούντα» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 
«Αυτό που έκανε ο κ Μητσοτάκης έχει πιάσει πάτο, δεν υπάρχει προηγούμενο σε αντιπαράθεση μεταξύ αρχηγών δυο μεγάλων κομμάτων σε ολόκληρη τη μεταπολίτευση» είπε ο Γιώργος Τσίπρας.

«Σας θυμίζω ότι χρωστάτε πολλές συγγνώμες κ. Μητσοτάκη» σημείωσε ο Νίκος Φίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ. 
«Εκλαμβάνω την τοποθέτηση του συναδέλφου ως μια έμμεση αναγνώριση ...και μια αίτηση συγγνώμης προς τον πρόεδρο της ΝΔ» απάντησε ο Νίκος Δένδιας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. 

Από τους πρώτους που είχαν μιλήσει στο παρελθόν για την οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα ήταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Βασίλης Λεβέντης.

«Δεν ξέρω αν υπάρχει θέμα ή τι θέμα υπάρχει αλλά όταν πηγαίνουμε για τον πατέρα ή τον παππού πίσω, δε νομίζω ότι παράγουμε πολιτική» σημείωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. 

«Όσοι ήταν εργολάβοι στην εποχή της δικτατορίας από την χούντα έπαιρναν δουλειές, δεν υπήρχε εργολάβος που έπαιρνε δουλειές από τον Όσιο Ονούφριο» είπε ο Βασίλης Λεβέντης. 

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φοίβος Ιωαννίδης, ο οποίος εκείνη την εποχή είχε στενές σχέσεις με τον πατέρα και τον θείο του πρωθυπουργού, σε άρθρο του ΣΤΑ ΝΕΑ, γράφει μεταξύ άλλων, πως πράγματι ανέλαβαν δημόσια έργα στην Κρήτη και αλλού, ωστόσο επισημαίνει πως «κανένας γιος δε φταίει για όσα έκανε ο πατέρας του ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειάς του, ιδίως μάλιστα πριν γεννηθεί».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top